42. Viatge. Els càtars a Occitània, França. 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre de 2021.

43è Viatge. Escòcia. Juny 2021.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 16 d’abril de 2011

Enxampen a Arenys un vaixell que pescava tonyina esquivant els controls

(El Punt) Arenys de Mar Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil van enxampar dijous a la matinada una embarcació que havia pescat tonyines vermelles i que les desembarcava al port d'Arenys de Mar per carregar-les d'amagat en una furgoneta, esquivant tots els requeriments legals sobre desembarcament, transport i comercialització d'aquest preuat peix blau.

En total, es van interceptar uns 670 quilos de tonyina vermella sense cap mena de documentació, etiquetatge o precinte, tot i que la llei obliga que acompanyin aquest tipus de peix fins a la seva comercialització final. La càrrega del peix s'havia dut a terme en una furgoneta isotèrmica d'una coneguda empresa del sector.

La pesca de la tonyina vermella està regulada per la Unió Europea i altres organismes internacionals, que estableixen unes quotes de captura determinades, a més d'altres mecanismes de control.