46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 14 d’agost del 2010

Com que encara no s'han fet les franges d'incendis de les urbanitzacions d'Argentona, Natura proposa que les fagin a la primavera del 2011

Amb un retard de 3 anys, a començaments d'estiu l'Ajuntament d'Argentona va encarregar la realització de les franges de protecció d'incendis de Can Raimí, Can Cabot, Les Ginesteres, Madà i la Plana Sita, a data d'avui, encara no s'han executat. Des de Natura ja hem comentat que les franges havien d'haver estat executades al maig, com ja s'havia compromès la regidora de medi ambient en un ple a l'octubre de 2009. Ara hom diu que es faran a la tardor de 2010.
Per Natura, en canvi, si no s'han fet a la primavera passada, a la propera tardor no tindrà cap interès fer les franges per prevenir els incendis, ja que a l'estiu de 2011, els espais desbrossats tornaran a estar plens de vegetació i tornaran a tenir un important risc d'incendi forestal. Per això proposem que, si continua el temps com aquests dies, les franges es fagin ara a la primavera del 2011, perquè estiguin en el seu estat òptim preventiu el proper estiu, amb els arbusts desbrossats, els arbres esporgats i amb els danys causats per les ventades restaurats.
A més, tothom sap que es molt més barat fer treballs forestals a la tardor que a l'estiu. Per tan, si tot i així l'Ajuntament decideix fer-les aquesta tardor, Natura proposa que es revisin els preus a la baixa, implicant un cost menor pels habitants de les urbanitzacions argentonines.

diumenge, 8 d’agost del 2010

El mal estat de can Puig i Cadafalch d'Argentona torna a ser notícia a TV3

Can Puig i Cadafalch torna a ser notícia. Avui, al TN de TV3, ha sortit la neta de l'arquitecte hi ha explicat que posa en venda la casa perquè no la pot mantenir. A més, ens han informat que la Generalitat de Catalunya, segons sembla, finalment ha requerit a la propietat que arrengi el casal modernista, així com ha demanat un estudi a un grup de tècnics especialistes perquè avaluin l'estat del casal.

Finalment es mouen peces, i tot gràcies al moviment ciutadà i d'entitats argentonines que fem que les administracions prenguin decissions en la defensa del patrimoni, i en especial de can Puig i Cadafalch d'Argentona.

Si Natura va avisar el gener que hi havia el risc de que les tempestes malmatessin la casa, ara avisem que un dels àmbits que està en més mal estat és el mur del carrer Torres i Bages. Ho es fa alguna actuació urgent, o la corrosió dels ferros i els brètols malmetran aquesta pared fins a tombar-la.

Ho hem dit altres vegades, i ara ho repetim: no deixarem que caigui can Puig i Cadafalch! Fins que no estigui en condicions, mantindrem aquest casal en l'ull de l'huracà de l'actualitat.