46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 2 de desembre del 2021

Natura entregarà el proper 17 de desembre els Premis Natura Argentona i Natura Maresme

El proper divendres, 17 de desembre, a les 19h, a la Biblioteca d'Argentona, l'entitat Natura entregarà els Premis Natura Argentona i Natura Maresme en la seva IV edicció.
El jurat dels Premis, format pels representants dels dos guanyadors de la III. edicció: Joan Manel Riera, de l'Escola de Natura del Corredor, i Joan Pujol, tècnic de medi ambient de l'Ajuntament d'Argentona, a més de Toni Batlle, geòleg, Carme Godia, mestra, Oriol Bassa, Dr. Enginyer de forests i naturalista i David Farell, historiador i professor d'ESO, van analitzar les diferents propostes per cada un dels premis, i van atorgar el Premi Natura Argentona al il.lustrador i naturalista Jordi Corbera, i el Premi Natura Maresme a l'Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera (Natmon). A partir d'aquesta edicció, s'entregarà una nova escultura als guanyadors, obra de l'escultor mataroní Alex Valls i Solé. Es base amb l'escultura que es va entregar de la primera a la tercera edicció; un naturalista, però que a partir d'ara un serà un home, i l'altra una dona, establint la paritat en el propi premi.

L'il·lustrador científic i naturalista Jordi Corbera, és el guanyador de la IV Edició del PREMI NATURA ARGENTONA

La IV. Edició del Premi Natura Argentona s'ha atorgat al Sr. Jordi Corbera. Jordi Corbera, és il·lustrador científic i naturalista. Treballa des de 1979 com a il·lustrador científic independent, ha col·laborat en obres com Història Natural dels Països Catalans, Biosfera i en diversos volums de Fauna Iberica, i és il·lustrador habitual de l’edició espanyola de National Geographic. A més centenars dels seus dibuixos il·lustren des de treballs científics a obres de divulgació. L’interès pel treball dels seus predecessors l’ha portat a estudiar la història d’aquesta professió que està a cavall entre l’art i la ciència. Com a naturalista ha dedicat els seus esforços a l’estudi de l’ecologia i la taxonomia d’un poc conegut grup de crustacis marins, del qual ha descrit nombroses espècies. Actualment col·labora junt amb altres membres de la ICHN en un estudi sobre les comunitats de briòfits i participa en el Catalan Butterfly Monitoring Scheme, on és el responsable de dues de les estacions de seguiment.
Els guanyadors de les ediccions anteriors dels Premis Natura Argentona van ser el Grup de Fonts d'Argentona,l'ADF Serra de Marina i la ciutadania d'Argentona i el seu Ajuntament pel porta a porta i la recollida selectiva de residus.