46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

divendres, 16 d’octubre del 2009

Caminada Guiada per les Cinc Sènies el 25 d'octubre

El proper diumenge, 25 d'octubre, tornem a fer una caminada guiada per les Cinc Sènies, conjuntament amb l'àrea de Salud de l'Ajuntament de Mataró i els Pagesos de les Cinc Sènies.

Ens trobarem a les 9h del matí, puntuals, a la plaça de Puerto Rico, davant el camí de les Cinc Sènies/riera de Sant Simó, i guiats pels autors del llibre "Descobrim Mata i les Cinc Sènies", en Francesc Navarro, l'Oriol Bassa i en David Farell, caminarem per les Cinc Sènies mataronies i de Llavaneres, pujarem fins a Sant Miquel de Mata i desprès baixarem per arribar-nos al Turó d'Onofre Arnau i fer la descoberta del paisatge.

Finalment, anirem a l'Horta Pera i us convidarem a un esmorzar saludable tot contemplant l'espai agrícola mataroní i el mar. NO hi falteu i veniu acompanyats!!!

Aquesta activitat està organitzada amb el Departament de Salud de l'Ajuntament de Mataró i l'Horta Pera de les Cinc Sènies.

Enguany farem la millor mostra de bolets!


Enguany, en la seva XV Edicció, farem la millor mostra de bolets d'Argentona.

Concretament, l'entitat Natura s'ha unit a la Unió de Botiguers d'Argentona per aconseguit plegats que el món dels bolets arribi a tots els argentonins i argentonines i també als visitants de fóra vila. Així, a la tradicional mostra de bolets i anada a buscar bolets, el 7 i 8 de novembre, enguany s'hi sumen la mostra de cuina de bolets dels restaurants d'Argentona, i un concurs-gimcana sobre bolets. Així, es posaran 10 espècies de bolets per les 80 botigues de la Vila i els participants hauran d'omplir una petita guia d'identificació. Al final hi haurà premis relacionats amb el món dels bolets.

Volem els carrers del nucli antic d'Argentona per a les persones

Properament s'acabaran les obres de millora del tram superior del Carrer Gran d'Argentona i el Carrer Torres i Bages, al nucli antic de la població. Ahir, la major part de membres del grup de treball d'urbanisme de l'Ajuntament d'Argentona, entre els quals s'hi trobava el representant de Natura, van posicionar-se perquè aquests carrers siguin a partir d'ara peatonals, amb un accés controlat i amb horari limitat dels vehicles a motor per a la càrrega i descàrrega de les mercaderies. Paral.lelament s'hauria d'endegar un pla de vialitat i mobilitat que resolgués el trànsit i la comunicació per dins el casc urbà d'Argentona, el pas de l'autobús de linea, els accessos als aparcaments privats, així com han d'acabar sent els carrers que avui limiten amb el carrer Gran, com el Carrer Sant Miquel, el Carrer Sant Julià i el Carrer dels Rosers.

dijous, 15 d’octubre del 2009

Que passa amb la Pedrera de la Feu d'Argentona?

Natura demana a les administracions que moguin peça pel que fa a la situació de la Pedrera de la Feu d'Argentona, la qual segueix afectant als veïns i al medi natural, i que aquesta activitat extractiva tingui data de caducitat.