46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

divendres, 4 de febrer del 2011

NATURA comença una enquesta per internet per saber quina pot ser la propera peça que caurà de l'edifici modernista de can Puig i Cadafalch d'Argentona

Les administracions i la propietat van fent gestions per evitar el deteriorament d'aquest edifici modernista. Malgrat tot, el pas del temps i la falta de manteniment no fan sinó agreujar el problema. Per això, poden caure més peces de can Puig i Cadafalch abans no s'arribi a restaurar? Malhauradament sembla que sí.

Per això Natura i altres entitats fan el que han de fer: de lobby (de petit format) per aconseguir que can Puig i Cadafalch no es segueixi degradant. I ho fan com pot fer-ho; posant un altre cop a l'ull de l'huracà informatiu l'estat de degradació de l'edifici modernista, informant de l'estat actual de l'edifici, que encara no se sap com es restaurarà l'edifici i que, mentre això duri, la degradació continua i el risc de perdre aquesta joia del modernisme és un fet. Per això, us proposem d'entrar a http://www.naturamaresme.blogspot.com/, i respondre l'enquesta que trobareu a la dreta.

No cal dir que podeu anar fins a la Plaça de Vendre, els carrers Dolors Montserdà i Torres i Bages d'Argentona, per observar el casal modernista, veure en quin estat el trobem avui, i quines són les peces que aviat poden seguir la sort de merlets, glorieta, pèrgola, gàrgola, palmera... que ja no hi són.

Tothom ha de fer la feina que li toca, especialment la Generalitat de Catalunya, que ha de garantir, en darrer terme, la conservació d'aquest monument declarat Be Cultural d'Interès Nacional.

diumenge, 30 de gener del 2011

Èxit de la sortida de natura de la riera d'Argentona i can Pitongo

Quaranta-dues persones han seguit la caminada d'aquest diumenge per la riera d'Argentona i els camps de can Pitongo, guiats per Ramon Lleonart i Oriol Bassa, i amb la participació de l'arqueòleg David Farell.

Aquesta sortida inicia la temporada de caminades de descoberta del medi que es faran a Aergentona, Òrrius, Cabrera de Mar i a altres municipis, i que acabaran amb la sortida de 4 dies a Sòria, el pont de l'1 de novembre.