46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 9 de juliol del 2011

Continua l'abocament d'aigües residuals al Torrent de l'Espinal d'Argentona

No és la primera vegada que ho denúnciem, però l'abocament d'aigües residuals de l'urbanització Sant Carles, de la Roca del Vallèsi Dosrius, continua al torrent de l'Espinal, afluent de la riera de Pins, que a la seva vegada és afluent de la Riera d'Argentona.

Tot i que s'hi han construit unes noves instal.lacions, a 50 metres d'aquestes, hi ha el primer punt d'abocament, que continua aigües avall, creant diversos "fangars" d'aigües residuals i altres elements de claveguera, amb el risc que això suposa per les persones -en aquell punt hi ha la font dels Àlbers d'en Javà-, per afavorir la presència de els mosquits, per la fauna salvatge i pel propi aqüífer.

L'àmbit d'abocament està dins l'EIN La Conreria Sant Mateu Céllecs, dins el Parc Serralada Litoral.

Natura demana a les administracions que posin fil a l'agulla per resoldre aquest abocament definitivament.

Plànol del punt d'abocament

dilluns, 4 de juliol del 2011

Una empresa de "noves tecnologies" torna un carrer d'Argentona a la década dels 60 del segle passat

Aquesta imatge no està feta a Catalunya la dècada dels 60 del segle passat. És d'ara mateix, al Carrer Rafael de Casanovas d'Argentona. El que observeu "plantat" a l'escossell de l'arbre, no és un tutor de l'arbre, sinó un pal de fusta per a instal.lacions elèctriques i telefòniques que una empresa ha instal.lat per reposar-ne un altre que s'havia podrit per l'humitat de l'arbre. Ara bé, aquesta vegada s'ha fet a l'any 2011, amb una fusta acabada de tractar amb els seus productes químics antifúngics, els quals probablement causaran la mort de l'arbre veí, i tot, com si no passés res.
Natura, preocupada per aquesta "bretolada" d'una empresa de referència de les noves tecnologies, s'ha dirigit a l'Ajuntament, que ja ens ha comunicat que es posarà mans a la feina per desfer la plantada . També demanem que s'avalui la situació d'aquest tipus de pals, com el que hi ha al carrer Josep Soler-Plaça Lluís Comopanys (dalt de l'Avinguda Marina), que impossibilita el pas de cotxets amb nens i gent gran per la vorera i obliga a anar pel mig del carrer en una àrea molt transitada per vehicles a motor.  Esperem que s'actui immediatament i quedi clar a tothom que Argentona defensa el seu patrimoni.

diumenge, 3 de juliol del 2011

La 1era Caminada Nocturna de Natura aplega 60 persones

Imatge de la baixada dels Cirers... amb lots a la mà... Una gran nit sota un cel ple d'estrelles, acompanyats de 60 amics i amigues, grans i petits, fins arribar al Turó dels Cirers en la primera caminada nocturna de natura -i que ja podem dir que desprès de les felicitacions dels assistents, no serà la última-. Vam sentit rupits, merles, gaigs, enganyapastors i petits sorollets de ratolins i talpons roigs i un tudó que vam despertar a mitja nit...

Tot plegat, molt divertit, i preparats per tornar-hi una altra vegada...