46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dilluns, 11 de maig del 2020

Ocells del Maresme. 15. Garça

Pica pica, Urraca, en Waste magazineGarça. 
Pica pica
Un dels ocells més coneguts... i un dels ocells més intel.ligents... Fa 46  cm del cap al final de la cua...
Habita a qualsevol ambient, excepte en boscos densos.
Omnívora... menja cereals, insectes, ous i polls d'altres ocells... i carronya... per això les veiem de vegades al mig de les carreteres, alimentant-se d'animals aixefats... Pon de 4 a 6 ous. 
Diuen que la garça recull onjectes brillants pel seu niu... d'aquí l'òpera La Gazza Ladra de Rossini o el llibre Tintin i les joies de la Castafiore. (Oriol Bassa, Naturalista)

Aquí teniu el seu cant:

Ocells del Maresme 14. Gafarró

Gafarró
Serinus serinus
Ocell petit d'uns 11 cm de llargada del cap a la cua. Viu en ambients diversos, des d'un bosc, a un hort a un  jardí. És granívor, però quan està criant, pot alimentar-se d'invertebrats. 
Fa un niu amb tot el que troba: pèl humà, molsa, herba seca...
A l'hivern pot anar en petits estols amb caderneres, pinsans i altres espècies...
És molt comú sentir-lo cantar en un refiló ben llarg damunt d'arbusts, tanques o a les puntes dels arbres... (Oriol Bassa, Naturalista)

Ocells del Maresme 13. Tallarol capnegre

Tallarol capnegre
Sylvia melanocephala                                                                                  Ocell sedentari, tot i que a l'hivern tenim més exemplars que han migrat pel fred del nord d'Europa. Fa 13 cm de llargada del cap al peu. Viu en espais oberts amb arbustus, jardins i eixides. Fa un niu senzill a les tanques dels jardins i als arbustos densos. Pon de 4 a 5 ous. S'alimenta de cucs, larves, insectes, baies (mores, magranes, rosers salvatges...) (Oriol Bassa, Naturalista)