46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

divendres, 27 d’agost del 2010

Les inscripcions al viatge dels Ports de Besseit a bon ritme!

Més de 40 persones inscrites al Viatge de Descoberta dels Ports de Besseit que organitza Natura per aquesta tardor, concretament els dies 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre, pel Pont de Tots Sants. Si voleu venir, no us ho penseu més!

Podeu trobar més informació a l'apartat de viatges d'aquest blog.

dimecres, 25 d’agost del 2010

El video de TV3 sobre can Puig i Cadafalch d'aquest agost

El video de TV3 de l'agost de 2010 sobre can Puig i Cadafalch. Molt interessant!

http://www.tv3.cat/videos/3045990/La-Casa-Puig-i-Cadafalch-dArgentona

dimarts, 24 d’agost del 2010

Festival de mosquits tigres a Argentona i a tot el Maresme

Decenes de mosquit tigre (Aedes albopictus) es troben per la major part d'habitatges maresmencs envoltats d'espais enjardinats i de bosc. Aquesta espècie asiàtica de menys d'1 cm, detectada per primera vegada a Catalunya el 2004, ha proliferta ràpidament en un ambient mediterrani, on proliferen els espais amb una mica d'aigua, convertint-se en el seu hàbitat preferit per pondre els ous i desenvolupar les larves. Realitzen l’ovoposició a l’interior d’envasos o petits recipients que contenen aigua, tant si són artificials com naturals, és a dir, poden pondre els ous en pneumàtics, gerros, llaunes de beguda, cendrers, joguines, galledes, pots, platets de sota els testos, forats d’arbres i roques. En definitiva, en qualsevol lloc de petites dimensions que contingui aigua durant un mínim de 7 dies. Per contra, els rius, aiguamolls, piscines o similars no constitueixen el seu hàbitat.

Tot i que oficialment es troba ja a 87 municipis de 12 comarques catalanes, podem afirmar que probablement avui ja es trobi a més de 130 municipis, entre els quals s'hi troben tots els del Maresme. I tam

De picades múltiples i més doloroses que el mosquit autòcton, no arriba a volar més de 400 metres del punt on ha nascut, amb un radi màxim de 150 metres.

Si volem evitar les seves picades, podem usar repelents, alguns dels quals son bastants efectius. Però si volem evitar la seva proliferació, cal que eliminem tots els possibles punts d'aigua que es poden convertir en el seu hàbitat, tan dels espais públics, com privats.

Per cert, els de la fotografia foren capturats en només 10 minuts a les cames d'una companya de Natura, al bosc urbà de davant l'escola les Fonts d'Argentona.bé podem afirmar que es troba avui dia en expansió en l'espai i en número d'individus.