46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dimecres, 29 de juliol del 2009

Avalem una ampliació efectiva i eficient del Parc Natural a Argentona

Natura dóna suport a la proposta de màxims de l'Ajuntament d'Argentona per ampliar el Parc del Montnegre i el Corredor, que inclouria la Serra de Cabanyes seguint els vessants forestals fins a la riera i tot l'espai agroforestal de Traià.
Ara bé, és evident que cal complementar i ampliar aquesta proposta: per Natura és vital preservar un connector biològic entre el Parc del Montnegre-Corredor i el Parc Serralada Litoral, que sigui prou ampli i amb prou qualitat per mantenir les relacions de vegetació i fauna dels 2 territoris. Avui, per les dades que disposem des de Natura, el connector esmentat no està garantit -ni previst- per part de la Diputació de Barcelona.
Així mateix, Natura proposa que es cerqui la figura d'ordenació del territori que permeti, per una banda, la restauració dels ecosistemes agricoles afectats per les activitats industrials i de serveis que es troben a la capçalera del torrent de Traià, i per l'altre, que es garanteixi la protecció dels espais agrícoles de tot el marge esquerre de la riera d'Argentona i la viabilitat econòmica i ambiental de l'agricultura que s'hi desenvolupa, garantint la continuïtat del sector agrícola productiu.