42. Viatge. Els càtars a Occitània, França. 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre de 2021.

43è Viatge. Escòcia. Juny 2021.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dilluns, 11 d’abril de 2011

Argentona cedeix un tros de terme a la Roca amb elements naturals i arqueòlogics protegits

Terme Municipal d'Argentona: ratlla taronja.
Roca Gravada de Parpers: Punt taronja.
En el passat ple del 4 de març, l'Ajuntament d'Argentona va aprovar un conveni pel qual cedia els terrenys del Turó dels Castellans al terme municipal de la Roca del Vallès. Concretament, es tracta d'una part de terme que havia ocupat l'urbanització Sant Carles i del Turó de llevant, un espai forestal dins el Parc de la Serralada Litoral, on s'hi havien fet obres il.legals de tancament, i en el que hi ha un element de la carta arqueològica d'Argentona, la Roca Gravada de Parpers.

Per Natura, el fet de cedir l'espai de terme ocupat per diversos habitatges a La Roca, que juntament amb Llinars, te la resta de l'urbanització, és acceptable, ara bé, el que no estem d'acord es que es cedeixi un espai de terme municipal que fins ara estava dins el PEIN, amb un element catalogat, i que no se'n garanteixi efectivament la seva conservació. El Turó, probablement acabarà siguent un espai urbanitzable, construints'hi una edifició que es veurà des d'Argentona. Amb la cessió, es podria legalitzar una situació que no era legal quan era Argentona.

Així mateix, tampoc s'ha resolt l'abocament d'aigües residuals de l'urbanització, que es continua fent al Torrent de l'Espinal (Argentona), aigües amunt de la Riera d'Argentona, com ja va denunciar Natura el 2009.