46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 22 de febrer del 2014

Can Ballot, hauria de ser un punt de partida pels que defensem el patrimoni

Can Ballot no era un tema alié als responsables de la conservació i defensa del patrimoni d'Argentona.  Ho sabien feia mesos, fins hi tot, feia anys.

Ho sabien quan hom va destruir rajoles, marcs de portes i finestres, i fins el terra de l'entrada a cops de martell.

Ho sabien quan es va buidar la casa de mobles, documents i de la resta del llegat dels Ballot a la vila.

Ho sabien quan va veure caure el primer tros de teulada (la qual no va caure per l'oblit i l'abandonament, com passa a d'altres masies catalogades de la vila, sinó probablement per la manera de fer d'algú que volia que la casa s'anés enrunant pedra a pedra).

I ho saben ara, quan la teulada continua caient, sense aturador, i de no haver estat per les denúncies fetes per un ciutadà, pel Centre d'Estudis Argentonins i per Natura, continuaria essent un secret sord ben guardat en un despatx municipal.

I nosaltres no entenem, ni sabem perquè no s'habia informat al Consell del Patrimoni de la Vila, fins al 17 de febrer d'enguany. Ni perquè no s'habia informat fins ara a les entitats que lluiten diàriament per la preservació del patrimoni, especialment al Centre d'Estudis Argentonins.

Les entitats i persones que defensem el patrimoni NO som l'enemic del poble, i menys de les seves administracions. Som, volem ser, aliats en la difícil i complicada tasca de preservar un llegat cultural i patrimonial que alguns voldrien fer desaparèixer i enrunar.

Can Ballot hauria de ser un punt i apart. Canviar la manera de fer.

Ens haurem d'aplegar, a la mateixa banda, els que defensem el patrimoni d'aquest país. Sense retrets, ni recriminacions i indirectes. Sense fer-nos mal els uns contra els altres. Ser tots plegats més transparents. Compartir l'informació i trobar estratègies per defensar plegats el nostre patrimoni.

A l'altra banda, els que volen fer desaparèixer el nostre patrimoni, els hi estem posant massa fàcil.