46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 19 de març del 2011

La Generalitat ja va pagar 1 milió i mig d'euros als propietaris de can Puig i Cadafalch

La Generalitat de Catalunya ya ha demostrat una vegada, fa quatre anys, que quan l'interessa alguna cosa de Puig i Cadafalch l'aconsegueix, costi el que costi. L'any 2007, va pagar als hereus  del Patrimoni Puig i Cadafalch la quantitat de 1.442.000 euros (240.000.000 de pessetes) per l'arxiu que l'arquitecte havia amagat en una doble pared a casa seva, a Barcelona, amb documents personals i de la Mancomunitat de Catalunya.

Entenem que l'arxiu era important, però també entenem que ho és can Puig i Cadafalch d'Argentona, que ara, l'un per l'altre, no s'està fent res per evitar el seu enrunament.
Quan la Generalitat de Catalunya farà la feina que ha de fer?... nomès ha de requerir a la propietat que procedeixi a fer els treballs de manteniment necessaris per evitar la degradació del casal i a restaurar les peces que s'han perdut els últims anys...
Llegiu la noticia de la compra de l'Arxiu al diari l'Avui

dijous, 17 de març del 2011

Divendres 18 de març, primer acte públic en defensa de can Puig i Cadafalch del 2011

Divendres, 18 de març de 2011
Saló de Pedra de l'Ajuntament d'Argentona, 20h
Conferència
Passat, Present i Futur de can Puig i Cadafalch
dins els actes de "Salvem Can Puig i Cadafalch"
Podreu saber qui era Puig i Cadafalch, que va fer pel país, quins edificis va crear i com era can Puig i Cadafalcg d'Argentona fa 100 anys, fa 10 anys i avui, i on podem anar a parar.

Passo a la gent que hi pugui estar interessada!

dimarts, 15 de març del 2011

ENERGIA NUCLEAR, NO GRÀCIES!

Ara es comença a veure el gran perill de l'energia nuclear. Això només es la punta de l'iceberg...

Darrera unes centrals nuclears que no s'haguessin mai d'haver construit, i menys en un territori tant sensible als desastres naturals, hi ha els magatzems de residus nuclears (per cert, hi ha qui en vol posar un a Ascó!!??!!), com també hi ha qui vol allargar la vida de centrals nuclears obsoletes...

Primer van dir que al Japó no passava res, desprès que augmentava la radioactivitat i ara, probablement ens encaminem cap a un dels majors desastres de la humanitat.

S'ha de potenciar definitivament l'estalvi energètic i lá major eficiència energètica, i triar finalment per energies renovables. Si no, el que passa avui al Japó es repetirà per altres circumstàncies a d'altres països.