46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dimecres, 7 de maig del 2014

Torna el curset de Ratafia

Desprès de la primera edicció del curset pràctic de Ratafia d'Argentona, on els participants van poder fer el seu licor d'herbes del país (em vam identificar i recollir 28 de diferents!) vam aconseguir una Ratafia deliciosa, extraordinària, fina i amb caràcter a la vegada. Va anar tan bé que ara ens hi tornem a posar, el proper dissabte 7 de juny, quan millor estaran les herbes per fer aquesta beguda del patrimoni etnològic català. La nostra professora, com l'any passat, serà la Maria d'Hostalric, una dona amb experiència en el món dels licors casolans. Cal fer primer l'inscripció via mail a naturamaresme@gmail.com, i posteriorment pagar els 5 € d'inscripció. També ens podeu encarregar el licor base per fer la Ratafia. No espereu a l'últim moment! Les places són limitades (i molts de l'any passat tornen... ja fa dies que es van veure l'últim gotet de Ratafia...)

Madrid, Daimiel, Toledo i Segovia de la mà de Natura

Jardins de la Granja... fent d'escultures vives! Foto: Pep Padrós
De l'1 al 4 de maig no vam parar de caminar, visitar museus, palaus i parcs naturals, de menjar i sobretot de passar-nos-ho molt i molt bé al 17è Viatge de Natura.




De la Plaza de Santa Ana i el carrer Huertas, lloc secret de tapes pels que visiten Madrid, fins a la Plaza Mayor, el magnífic mercat de San Miguel -la Boqueria en petit, més modern i ple de llocs xics per fer-hi tapes-, a la Plaza del Sol, la Gran Via -aturant-nos per endevinar el famós quadre d'Antonio López-, Puerta de Alcalá, Retiro, Carretera de los Jerónimos, Las Cortes Españolas -Aylàs! que diria aquell!- i tornada a la zona de tapes de la calle Huertas per sopar... més de 14 quilòmetres per descobrir un Madrid més cultural i lúdic que polític... i això només amb una tarda!

L'endemà vam fer el Parc Nacional de las Tablas de Daimiel, Toledo, vam visitar el Museu de la Santa Cruz on hi ha l'extraordinària i única exposició del Greco 2014 i finalment, el tercer dia, els Jardins i el Palau de la Granja de San Ildefonso, Segòvia i tornada a Madrid per acabar el dia al Prado, admirant Velazquez, Murillo, Sorolla, Goya... Rubens...


Tablas de Daimiel (Foto: Oriol Bassa)





Aquests de Natura som una barreja molt ben equilibrada de naturalesa, cultura i bona taula! I sense deixar de caminar! Més de 40 quilòmetres en quatre dies! Bravo! Ja estem entrenant-nos pels propers viatges... Vietnam al juny i juliol i... a la tardor un altre!