46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dilluns, 23 de gener del 2012

Natura proposa consolidar la Plataneda del Tramvia com a passeig periurbà

La Plataneda del Tramvia, l'antiga arbreda que vorejava el trajecte del tranvia entre Mataró i Argentona, conserva un dels seus trams més interessants a Argentona, entre el nucli urbà i el terme municipal de Mataró. 
 Es tracta d'un conjunt de plàtans (Platanus hispanica) plantats en renglera,  distribuits en dos sectors, el primer, davant de l'Institut de Secundàrfia d'Argentona, i el segon, al marge esquerra de la Riera d'Argentona, prop de can Pitongo. Avui nomès en queden 24 exemplars. Tot i que el camí es usat per desenes de persones diàriament per anar a passejar i fer esport, i que el conjunt natural forma part del Catàleg de Patrimoni argentoní, ha sofert en els darrers 15 anys unes podes molt intenses que han portat a la desaparició de molts dels seus exemplars i d'altres, es troben en mal estat. per sort, en els darrers anys, i gràcies al seguiment de diverses entitats i persones que han defensat aquesta Arbreda, s'ha aturat l'esporga intensa, però no s'ha actuat encara per sanejar la resta dels exemplars vius, i de reposar els arbres que falten.

Des de Natura, es valoraria que l'Ajuntament aconseguís la titularitat del traçat, i endegués la seva conservació i millora, i segur que podria comptar amb d'altres administracions, com l'Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona, com a tram d'un camí verd segur entre Argentona i Mataró, per afavorir la comunicació sostenible.
Amb poca inversió, es podria consolidar un passeig molt útil per la ciutadaniua i paisatgísticament atractiu, començant a millorar una part del nostre territori que ha resultat molt afectat per l'autopista.