46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 12 de maig del 2012

Primer mosquit tigre de la temporada caigut en combat!

Capturat el primer mosquit tigre de la temporada pels vols de l'escola Les Fonts d'Argentona. Per sort, aquest ha caigut, però en vinran desenes, cenetenars, milers de mosquits per aquesta vila i arreu del Maresme i per tota la costa catalana...Cada femella de mosquit tigre, que son les úniques que piquen d'aquesta família, viu un promig d'unes dues setmanes, ja que, per sort, te molts depredadors. Cada 5 o 6 dies, quan fa una picada, posarà uns 80 ous. Ho sigui, que una sola famella pot produir uns 240 ous, que si pensem en tot un estiu, al final n'hi haurà milers. Per tan, per evitar l'atac d'aquesta espècie invasora, hem de limitar-ne les seves condicions de reproducció. No deixeu que es pugui acumular aigua en petits recipients!!! Guanyar-los la partida està al vostre abast, i especialment a l'abast de tots els vostres veïns!!! Feu-nos cas!

diumenge, 6 de maig del 2012

Ja tenim pèsols al Maresme!

Com molt be sabeu, des de Natura promocionem l'agricultura de proximitat, la que es fa més aprop de casa, que ens garanteix magnífics paisatges, ens preserva les terres de conreu, dóna feina als nostres pagesos i a més, es més sostenible, en estalviar combustible en el seu transport.

Així, dir-vos que ara els nostres pagesos i pageses ja tenen pesols, que acabats de collir, són increiblement bons!

Aneu a comprar a les parades que els nostres agricultors tenen a les places i als municipis, a les botigues que venen productes de la comarca, així com les vendes a les pròpies sènies, com les que tenim a Argentona, a Verdures Lleonart-Can Pitongo, a l'antic camí del Tramvia, o l'Hervàs, a la carretera del Cros, entre d'altres.

Ún bon preu, una excel.lent qualitat i un plus afegit de conservació del territori! Que voleu més?

La Descoberta d'Euskadi, un èxit malgrat la pluja i la boira!

Doncs si, el passat cap de setmana de l'1 de maig, es va celebrar l'11è viatge de natura a Euskadi, i vam poder gaudir de llocs emblemàtics com San Juan Gatzelugatxe, el Guggehaim, Donosti, Gernika, Urkiola i d'altres van quedar una mica deslluits per la pluja i la boira, concretament el Canó de Delika i les Salines d'Añana... raons per les quals hi haurem de tornar una altra vegada... aqui teniu la foto de tot el grup en un dels fills del Roure de Gernika...

Sons de la fauna i altres dels Estats Units

Voleu saber quin soroll fa un bisó? Un os negre? Un xacal?... Cliqueu aquí!