46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 4 de novembre del 2010

Vols conèixer noves espècies de bolets comestibles? Ara pots!

Conferència-Taller Descoberta de Noves Espècies de Bolets Comestibles
Dissabte, 6 de novembre, a 2/4 de 7 de la tarda, al Saló de Pedra de l'Ajuntament d'Argentona
a càrrec de Fermí Roca, Jaume Carles i Francesc Navarro
En acabar, tastet de licors catalans.

dimecres, 3 de novembre del 2010

La meteorologia adversa obliga a anular la mostra de bolets i a concentrar totes les activitats en una conferència didàctica i interactiva de bolets

Tot i que vam començar una temporada de bolets excel.lent, en aquest moment, i a causa de les fortes ventades que van afectar els boscos maresmencs i vallesans la setmana passada, els boscos han quedat molt i molt secs, i ara no hi ha prou diversitat de bolets per poder fer una exposició amb cara i ulls. Aquest fet no es la primera vegada que ens passa, però fins ara no ens havia afectat amb tanta intensitat. Per aquesta raó, enguany ens veiem limitats a reduir la XVI Mostra de Bolets d'Argentona a una conferència pràctica i interactiva el dissabte, 6 de novembre, a 2/4 de 7  de la tarda, al Saló de Pedra, a càrrec de Fermí Roca, Jaume Carles, Kiko Navarro i Oriol Bassa, sobre "Els Bolets d'Argentona i el Maresme". Durant la conferència s'explicarà on trobar els bolets, com collir-los, com conservar-los, les anyades... i podreu tocar i conèixer els diferents bolets... En acabar, hi haurà un tastet de licors del bosc catalans.
L'any 2011, degut a les condicions meteorològiques canviants en setmanes, la XVII Mostra es farà just en el moment que sigui la temporada de bolets.

dimarts, 2 de novembre del 2010

Finalment l'Ajuntament d'Argentona lidera el poble per defensar-nos de l'impacte ambiental que ens podria fer la Ronda del Maresme

Tal i com demanava Natura (podeu consultar-ho en missatges anteriors d'aquests blog), l'Ajuntament d'Argentona comença a moure peça per liderar la defensa del poble davant la Ronda del Maresme.
Així, Natura felicita a l'ens municipal, que dóna un primer pas per defensar el territori argentoní i als seus convilatants, i demanem a tots els que volem preservar aquesta terra, que anem plegats amb l'Ajuntament. Junts, ho aconseguirem!

L'Ajuntamenta d'Argenton a convoca als Argentonins per aturar la Ronda del Maresme

Des de l’Ajuntament d’Argentona pensem que podem aturar el projecte de Ronda Mataró, si més no, endarrerir-lo i deixar-lo en mans del proper govern de la Generalitat de Catalunya. És per això que creiem molt important convocar una reunió conjunta de tots els afectats pel projecte (Ajuntament, propietaris, coordinadora, entitats) per explicar la situació actual des del nostre punt de vista, les possibilitats d’èxit, i endegar una campanya coordinada. Les properes setmanes són molt importants degut al calendari electoral i ens cal jugar totes les cartes disponibles de forma ràpida i contundent. És important l’aportació i col·laboració de tots i des de totes les vessants (advocats, tècnics, propietaris, administració, societat civil...). Per això us demanem la màxima difussió d’aquesta convocatòria i la màxima assistència a la mateixa.
Dimecres 3 de novembre a les 20 h.Saló de Plens de l’Ajuntament d’Argentona

Regidoria d'Urbanisme. Ajuntament d'Argentona.