46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

divendres, 9 d’abril del 2010

Argentona cedirà patrimoni i terme municipal a la Roca del Vallès

En el ple d'avui, l'Ajuntament d'Argentona acordarà previsiblement l'inici de l'expedient que ha d'acabar amb la cessió d'una part del seu terme municipal a La Roca del Vallès, per tal de que aquest municipi tingui la titularitat integral de tota la urbanització de Sant Carles. Aquesta cessió, que comporta el traspàs d'un carrer i del Turó dels Castellans, que domina la vall de l'Espinal, cediria també un monument magal.lític que avui dia està protegit a Argentona, així com tot un tram de bosc situat dins el Pla d'Espais d'Interès Natural PEIN de la Serralada Litoral.

Per Natura, nomès es podria acceptar aquesta cessió si es mantingués en el temps i l'espai la catalogació del monument megalític com a BCIL (Be Cultural d'Interès Local) i l'espai forestal dins el PEIN, i que al Turó dels Castellans, tan al vessant superior, com al vessant sud no s'hi pogués construir, ja que una edificació en aquest punt tindria un impacte visual important.

Per altra banda, abans de la cessió, caldria acordar aquest tràmit al Consell de Patrimoni Municipal, que tot i que es va debatre, no es va concretar, així com resoldre definitivament i sostenible els abocaments d'aigües residuals que una part d'aquesta urbanització fa a la riera de l'Espinal.

dijous, 8 d’abril del 2010

Quantes coses hauran vist els Plàtans de l'Avinguda Marina d'Argentona!

Més de 80 anys tenia el Plàtan de l'Arbreda de l'Avinguda Marina Julià d'Argentona, com es pot observar a l'imatge superior, comptant les anelles que es formen anualment, la clara a la primavera, la fosca a l'estiu i tardor. Durant els treballs d'esporga el van talar, tot i que a l'alçada del present tall, l'arbre presentava bones condicions. El que es estrany es que molt aprop d'aquest exemplar, al carrer Doctor Farrero, hi ha un exemplar de plàtan que si que està en condicions deplorables, amb més del 60% del tronc mort, i que, ara per ara segueix al seu lloc, com es veu a l'imatge. Proposem a l'Ajuntament que també tali aquest arbre, i que es procedeixi a la propera temporada a substituir aquestes soques per nous exemplars de plàtans, prèvia eliminació de la soca i de millora del sòl, per tal de mantenir les dues arbredes viàries, que tants beneficis ambientals i paisatgístics tenen pels argentonins.