46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dimecres, 15 de gener del 2014

Can Ballot-Gallifa, una masia catalogada en perill!

Can Ballot-Gallifa, una masia situada al Passeig Gallifa d'Argentona, catalogat com a BCIL (Bé Cultural d'Interès Local), nivell de Protecció 1, Integral, dins el Catàleg de Patrimoni d'Argentona, està en un estat deficient de conservació, com mostra la fotografia adjunta, realitzada des de Burriac per un company en la defensa del patrimoni, en la qual es veu l'enfondrament del 30% de la teulada.

La fotografia actual (superior) contrasta amb la fotografia aerea de l'Institut Cartogràfic de Catalunya (inferior), del 2011,  en la qual s'observa la teulada en perfecte estat. 

El casal està valorat actualment, segons l'Anunci de venda de Can Ballot, de 844.000 €, i ocupa una finca de gairebé 5.000 m2.

Es la casa pairal més gran de la vila, amb cinc cóssos perpendiculars a la façana i un de paral·lel al darrera, de prop de 9 metres d'amplària. El seu aspecte actual data del segle XVIII.
L'entitat Natura demana a l'Ajuntament d'Argentona i a la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya que endegin les gestions necessàries pel compliment de la normativa vigent, i s'aturi el procés de degradació d'aquest edifici protegit.