46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 29 d’abril del 2010

IX Viatge de Natura al Delta de l'Ebre


Desprès de la Camarga, el Somontano, la Sierra de Guara, Navarra, l'Alto Tajo i Costa Rica, ara el nostre objectiu és el 30, 31 d'octubre i 1 de novembre, fer la descoberta del Delta de l'Ebre a la Tardor, amb una caminada pel Montsià, l'observació dels ocells i les platges del Delta, visitar una empresa agrícola arrossera i finalment, degustar un bon plat d'arròs a l'estil de la terra... Com sempre, natura, història, paisatge, etnologia i gastronomia i guiats per un naturalista del país... Si voleu més informació, adreceu-nos un mail a naturamaresme@gmail.com. Les places son limitades!

diumenge, 25 d’abril del 2010

Curset per descobrir els arbres del Maresme el 29 de Maig


CURSET NATURALISTA: DESCOBERTA DELS ARBRES DEL BOSC DEL MARESME I VALLÈS ORIENTAL
Dissabte 29 de Maig, de 09 a 13 h. Canyamars, davant del Pou del Glaç (Dosrius, El Maresme)
Voleu conèixer els 20 arbres més comuns del Maresme i Vallès Oriental? L'alzina, el pi pinyer, el roure martinenc, el vern, el freixe de fulla petita... Com son, com es diferencien, on viuen, quina utilitat tenen per les persones... Doncs apunteu-vos al curset de descoberta dels arbres que fem el 29 de maig, guiats per Oriol Bassa, enginyer de forests i naturalista.
L'activitat es gratuïta, però cal que us apunteu a naturamaresme@gmail.com, abans del proper 25 de maig, indicant el vostre nom i cognoms i la vostra adreça alectrònica. Les places son limitades a 20 persones.
Activitat organitzada per la Federació ADF Maresme, amb la col.laboració de l'entitat Natura.

Multitudinària caminada per conèixer les Cinc Sènies i Mata

Més de 240 persones de totes les edats i condicions s'han trobat avui a Mataró per conèixer les Cinc Sènies i Mata, guiats per l'arquitecte Agàpit Borràs, el pagès Pep Riera i el naturalista Oriol Bassa, en un acte organitzat per la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró i l'Associació de Veïns de Rocafonda. A la visita, que ha durat poc més de quatre quilòmetres i mig, s'han visitat les masies de can Dorda, ca l'Arrà, can Gol i can Tria de Mata, així com la plana agrícola de les Cinc Sènies i els torrents Forcat i Castell. A l'acte, els guies han constatat diverses vegades la necessitat de protegir aquest territori i la pagesia com una garantia de la qualitat de vida dels mataronins i maresmencs.