46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 18 de juny del 2011

Hem guanyat una nova batalla per aturar les Rondes de Mataró i el Maresme

A 4 dies del primer aniversari de la creació en el centre Cívic de Premià de Mar de la coordinadora Preservem el Maresme, en el que 22 entitats des de Montgat fins a Pineda, entre les quals hi havia NATURA, ens varem reunir per engegar un projecte amb un objectiu comú “que no ens trinxin la comarca” on va sorgir un primer equip de treball pel desenvolupament de una plataforma unificada i transversal de totes les persones i entitats preocupades pel futur del territori i especialment per aturar les obres dels laterals de la Ronda de Mataró, primer tram de la nova carretera C-31, via de desdoblament de la l’autopista C-32, que volia travessar tot el Maresme, per treballar per arribar a una nova proposta i model de mobilitat al Maresme.

Doncs bé en el nostre primer aniversari tenim la satisfacció de comunicar-vos la confirmació oficial per part del secretari de mobilitat Damià Calvet de la Generalitat que ens arriba mitjançant el punt de que "no es faran les Rondes", que "espera consensuar un nou pla amb els agents polítics i socials del territori" i "establir les bases de les solucions definitives per a la mobilitat a la comarca, que s´han de finançar amb el fons de 400 milions d´euros que l´Estat es va comprometre a transferir a la Generalitat juntament amb les competències de la carretera N-II".

Fa un any, uns pocs varem creure que era possible aturar aquesta infraestructura i ens varem organitzar i començar a treballar. Ha estat la ferma convicció en la defensa i el respecta del territori, l´esforç, el treball i recolzament de milers de persones el que ha fet possible, que avui, un any desprès, ha fet que aquest imaginari col·lectiu maresmenc, haguem aconseguit fer-ne d´aquesta il·lusió una realitat.

Tot i així, cal estar alerta, aquesta història podria no haver-se acabat.

I des de Natura agrair especialment la feina feta pel nostre representant a la Coordinadora, el Francesc Navarro, i per una altre de les persones que formen part de Natura, en Lluís Mas.

dijous, 16 de juny del 2011

Natura et convida a descobrir la natura de nit!

Cal portar roba còmode, sabates per caminar per muntanya, repelent de mosquits, un lot (preferentment de cap), aigua, sopar si es vol sopar a dalt. El camí triat serà el que puja per la Font del Ferro, i s'enfila per un corriol fins arribar al Turó de la Feu. Es fàcil pels que poden pujar a Burriac. Activitat gratuïta. Natura nomès es fa càrrec del guiatge del grup.





diumenge, 12 de juny del 2011

Més de 200 persones i tres bruixes conquereixen Burriac!

Més de 200 persones, entre grans i petits, han vingut aquest diumenge a Burriac a la 12ena. trobada d'amics al castell, organitzada per Yussssssssa, Natura i la Fundació Burriac, i que enguany ha comptat amb l'increible i entrenyable col.laboració de les Bruixes Burriac, que amb les seves cançons i la seva màgia han guanyat l'interès de petits i grans.

Finalment, l'alcalde d'argentona, Ferran Armengol, ha tencat l'acte felicitant als assistents i a les entitats organitzadores aquesta tradicional caminada al Castell.

Natura ha guiat la sortida des d'Argentona, que ha comptat amb més de 20 persones.