46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 25 de novembre del 2010

Natura també vol aturar les Rondes, però hem d'anar pas per pas

Si finalment les alegacions de l'Ajuntament d'Argentona aturen la Ronda de Mataró i la Ronda del Maresme, caldrà que felicitem a l'Ajuntament d'Argentona, i molt especialment al seu regidor d'urbanisme, la feina feta en aquest sentit.

Tanmateix, hores d'ara no ens atreviriem a dir que l'Ajuntament d'Argentona ha aturat les Rondes, quan encara qui ho ha d'aturar, no ho ha fet.
Nosaltres esperarem, i mentre, continuarem la nostra feina a Natura i a la Coordinadora.

Xevi Collet: 'Hem aconseguit aturar la Ronda Mataró fins que arribi un nou govern a la Generalitat'

(Ràdio Argentona) L'Ajuntament d'Argentona presenta demà al DPTOP quatre nous recursos contra el projecte

El projecte de Ronda de Mataró haurà d'esperar almenys a l'arribada d'un nou govern a la Generalitat de Catalunya. L'Ajuntament d'Argentona considera que els quatre nous recursos que presentarà demà al matí al Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) aturaran 'de facto' l'execució de la infraestructura. Tres dels recursos fan referència a adjudicacions de l'obra i el quart es refereix a la declaració d'urgència del procediment d'expropiació.

En declaracions a Ràdio Argentona el regidor d'urbanisme, Xevi Collet (Tots per Argentona) ha explicat que aquests recursos s'han pogut presentar perquè els serveis jurídics municipals entenen que tots els acords presos pel DPTOP durant els dos mesos en què el projecte ha quedat suspès, per haver sobrepassat el termini en què s'havien d'haver respost les al·legacions, són nuls de ple dret. L'Ajuntament d'Argentona entén, per tant, que aquests acords s'han de repetir i que, tenint en compte la imminència de les eleccions, la decisió l'haurà de prendre un nou govern. És per això que el regidor d'urbanisme ha adreçat una carta als caps de llista dels principals partits que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya demanant-los que respectin les veus crítiques amb la Ronda Mataró, que cerquin el consens amb el territori i que no desenvolupin el projecte sense haver arribat a aquest consens.

dilluns, 22 de novembre del 2010

Tanca l'empresa que explotava la Pedrera de la Feu d'Argentona

(Diari El Punt). Una empresa de Mataró fa fora 13 treballadors. Els afectats denuncien que se'ls ha acomiadat sense cap notificació

Els tretze treballadors de l'empresa mataronina Transports i Excavacions Vinardell SL es van concentrar ahir al matí davant les portes del negoci, al carrer Sant Pau de la capital del Maresme per denunciar la seva situació. Els afectats van assegurar que el propietari de l'empresa els va fer fora sense cap notificació prèvia i que no tenen possibilitat de cobrar l'atur. Segons els treballadors, va ser el 8 de novembre passat que, a l'hora d'entrar a treballar a l'empresa, el seu cap els estava esperant a la porta i els va comunicar allà mateix que no tenia diners per pagar-los el sou i que li estaven embargant el negoci. Els treballadors també van explicar que el propietari els va dir que si volien podien entrar a treballar, però que no els assegurava que cobressin a final de mes.

Els afectats van explicar que estan segurs que l'empresa continua fent la mateixa activitat però amb una altre nom. De moment, els tretze exempleats de la firma ja han contactat amb advocats per presentar la denúncia i poder cobrar l'atur. Aquest diari es va intentar posar ahir en contacte amb l'empresa però no en va obtenir resposta.

diumenge, 21 de novembre del 2010

Històrica manifestació a Mataró en contra de les rondes de Mataró i el Maresme!

Diumenge, 21 de novembre de 2011, Plaça Miquel Biada fins a la Plaça de l'Ajuntament de Mataró, més de 1.500 de persones, 60 tractors i més de 50 entitats del teixit social maresmenc, surten al carrer per demanar que s'aturin la Ronda de Mataró i la Ronda del Maresme.

A l'acte, organitzat per la Coordinadora Preservem el Maresme, en la qual hi ha l'entitat Natura des dels seus inicis, ha rebut el suport de diferents partits i sindicats, i de persones de diferents sectors i idiologies, amb un objectiu com-u: ATURAR LA RONDA DE MATARÓ i LA RONDA DEL MARESME. Significativa ha estat la presència d'alcaldes, com el Pep Masó d'Argentona o el Llorenç Artiguas de Vilassar de Dalt.

Ara toca a les administracions públiques aceptar que una part molt significativa de la societat maresmenca no està per construïr uns laterals de l'autopista des de Mataró a Barcelona.  I als ciutadans votar en consequència a les eleccions nacionals i municipals.

I a Montilla, Mas, Nadal, Baron, Jo, Masó, Vila, Herrera, Puigcercós, Sanchez-Camacho... demanar-los que cerquin noves alternatives, més sostenibles i més respectuoses amb el medi i amb una ciutadania que està farta de fum, soroll, peatges i formigó.