46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dimecres, 18 de desembre del 2013

Vessament d'aigües fecals a la Riera de Pins d'Argentona

Des de fa unes setmanes, hi ha una important fuita d'aigües residuals de la clavaguera de l'urbanització de les Ginesteres que baixa pel Torrentbo i la Riera de Pins, al terme municipal d'Argentona. Paral.lelament, ha quedat al descobert un tram significatiu de la canonada que porta l'aigua potable al municipi d'Òrrius, que travessa l'àmbit o s'han vessat les aigües fecals, amb els riscos que aquesta situación comporta.
A més, diversos marges de la riera de Pins s'han erosionat i caigut damunt la llera, arroseguen diversos arbres, un dels quals tapa la propia riera.

Natura demana a les administracions responsables que restaurin d'immediat l'espai, evitant la contaminació de l'aqüífer per les aigües fecals, i recuperant la secció natural de la riera de Pins, amb tècniques no agresives.

diumenge, 15 de desembre del 2013

Avui hem anat al bosc a buscar tions...

I hem vist algun tió, però sobretot hem après a fer arbres del pessebre, a descobrir alternatives de la molsa, i a preparar decoració amb elements reciclats! I a més, hem pogut recol.lectar, de forma sostenible, diversos elements pel nostre pessebre. I també quines són les joguines més ecològiques per demanar als reis... i que no ens vinguin massa embolicades! Per no generar més residus!

I recordeu, tot això que avui hem après, ho hem d'anar practicant durant tot l'any!

Gràcies a tots per venir!