46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dimecres, 13 de novembre del 2013

El cap de setmana del 16 i 17... tenim cita amb els boletaires

Aquest cap de semana intentarem omplir la mostra de bolets! Estem a la 19ena edicció i no ens podem quedar amb els braços plegats, malgrat que, la temporada que semblava tant i tant esplèndida a l'inici de temporada, s'hagi convertit ara en una més de les que els bolets son escasos i els boletaires... sobrers... per dir-ho d'alguna manera... (ara que fa deu anys ens va deixar l'amic Miquel Martí i Pol. Així, us convidem el 16 de noviembre (plogui, nevi... o fagi bo...) a les 7h del matí davant de la Font de Sant Domingo, a la tradicional "Anada a buscar Bolets" proveïts del vostre cistell... amb cotxes particulars... i amb ganes d'anar a buscar bolets i després classificar-los i aprendre'n una mica... amb experts boletaires... i tot de franc!

I a continuació, deixarem la Mostra muntanda a l'Agropecuària Argentona, "El Sindicat", dissabte 16 i diumenge 17, perquè puguis visitar-la amb els teus amics i amigues, la familia i, això si, puguis parlar-ne en primera persona, perquè tu hauràs col.laborat a fer-la realitat.

I si vols saber com està la temporada per la nostra comarca, posa't el nostre web de previsió boletaire  WEB PREVISIÓ BOLETS ARGENTONA I MARESME   als teus favorits! Cada semana -si n'hi han...- fem la previsió amb l'assessorament dels nostres experts.

dilluns, 11 de novembre del 2013

Visita de la Casa Garí, Puig i Cadafalch en estat pur

En el marc de la preservació del patrimoni argentoní, Natura va endegar, conjuntament  amb el Centre d'Estudis Argentonins i amb d'altres entitats, la defensa de la casa de can Puig i Cadafalch d'Argentona, que l'any 2010 es trobava en procés de degradació i abandonament. En aquest sentit, vam rebre el suport de diversos arquitectes i personalitats expertes en l'obra de l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, entre d'altres, l'arquitecte japonés Toshiaki Tange.

Com un punt i seguit d'aquesta col.laboració, l'entitat Natura va visitar aquest cap de semana la finca de Casa Garí d'Argentona, acompanyats de la propietat, i amb la presencia dels arquitectes Jordi Bonet i Armengol, Toshiaki Tange i Agàpit Borràs.


La Casa Garí, ha estat restaurada per l'actual propietat, i expressa avui l'essència i la qualitat de l'obra de Puig i Cadafalch, convertint-se en un dels conjunts monumentals més valuosos del modernisme català i del patrimoni del país.

Així mateix, vam poder visitar els jardins de la finca, que han seguit el mateix procés de restauració de l'edifici principal, i s'han mantingut els elements escultòrics, les arbredes, els conjunts arquitectònics verds i els espais oberts 

El Sr. Jordi Bonet i Armengol, arquitecte i dirigent de l'escoltisme català, director i coordinador de les obres del temple de la Sagrada Família de Barcelona des de 1985 fins al 2012, i el Sr. Toshiaki Tange, arquitecte japonés, director de l'arquitecte Arata Isozaki a l'Estat Espanyol,

El Sr. Jordi Bonet, és fill de l'Arquitecte Lluís Bonet i Garí, i va ser Director General del patrimoni Artístic de la Generalitat de Catalunya, i President de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, però destaca per la dirección i coordinació de les obres de la Sagrada Familia de Barcelona, obra de Gaudí, des de 1987 a 2012. Lluís Bonet i Garí va nèixer a can Garí, i va ser l'autor de la capella de la finca i de la casa que acompanaya el casal de Puig i Cadafalch.

Bonet, va felicitar a la propietat per l'interès en la restauració i millora de la Casa Garí i els resultats obtinguts. Per la seva banda, l'arquitecte Agàpit Borràs, va destacar l'excel.lent resultat de l'obra de restauració del casal de Casa Garí, el qual havia conegut fa tres decennis, quan estava en un estat de manteniment molt deficient.