46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 16 d’abril del 2011

Enxampen a Arenys un vaixell que pescava tonyina esquivant els controls

(El Punt) Arenys de Mar Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil van enxampar dijous a la matinada una embarcació que havia pescat tonyines vermelles i que les desembarcava al port d'Arenys de Mar per carregar-les d'amagat en una furgoneta, esquivant tots els requeriments legals sobre desembarcament, transport i comercialització d'aquest preuat peix blau.

En total, es van interceptar uns 670 quilos de tonyina vermella sense cap mena de documentació, etiquetatge o precinte, tot i que la llei obliga que acompanyin aquest tipus de peix fins a la seva comercialització final. La càrrega del peix s'havia dut a terme en una furgoneta isotèrmica d'una coneguda empresa del sector.

La pesca de la tonyina vermella està regulada per la Unió Europea i altres organismes internacionals, que estableixen unes quotes de captura determinades, a més d'altres mecanismes de control.

dilluns, 11 d’abril del 2011

Argentona cedeix un tros de terme a la Roca amb elements naturals i arqueòlogics protegits

Terme Municipal d'Argentona: ratlla taronja.
Roca Gravada de Parpers: Punt taronja.
En el passat ple del 4 de març, l'Ajuntament d'Argentona va aprovar un conveni pel qual cedia els terrenys del Turó dels Castellans al terme municipal de la Roca del Vallès. Concretament, es tracta d'una part de terme que havia ocupat l'urbanització Sant Carles i del Turó de llevant, un espai forestal dins el Parc de la Serralada Litoral, on s'hi havien fet obres il.legals de tancament, i en el que hi ha un element de la carta arqueològica d'Argentona, la Roca Gravada de Parpers.

Per Natura, el fet de cedir l'espai de terme ocupat per diversos habitatges a La Roca, que juntament amb Llinars, te la resta de l'urbanització, és acceptable, ara bé, el que no estem d'acord es que es cedeixi un espai de terme municipal que fins ara estava dins el PEIN, amb un element catalogat, i que no se'n garanteixi efectivament la seva conservació. El Turó, probablement acabarà siguent un espai urbanitzable, construints'hi una edifició que es veurà des d'Argentona. Amb la cessió, es podria legalitzar una situació que no era legal quan era Argentona.

Així mateix, tampoc s'ha resolt l'abocament d'aigües residuals de l'urbanització, que es continua fent al Torrent de l'Espinal (Argentona), aigües amunt de la Riera d'Argentona, com ja va denunciar Natura el 2009.