46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dimecres, 27 de març del 2013

Natura et proposa una activitat per aprendre a identificar els arbres dels nostres boscos

Davant l'èxit assolit pel primer curset naturalista de butxaca sobre Orientació i Cartografia, Natura convoca el segon curset, dirigit a identificar els arbres dels nostres boscos i riberes, i a conèixer els seus usos i aprofitaments. L'activitat es realitzarà el proper diumenge, 14 d'abril, a Òrrius, i per poder-hi participar, unicament cal apuntar-s'hi i el dia de l'activitat, pagar els 5 €, que et dóna dret a uns apunts bàsics i a tres hores de classes de camp a càrrec d'un expert en arbrat autòctons. Així podràs identificar, en acabar l'activitat, alzines, sureres, roures, oms, pins pinyers, pins blancs, verns, freixes de fulla petita, àlbers, plàtans, i fins a un total de 12 espècies, les més comunes del nostre territori. Per tal d'assolir els objectius de qualitat didáctica i docent, el curset està limitat a nomès 10 alumnes per sessió. Ja pots reservar la teva plaça a Natura, al 629 040 295. No t'esperis a l'últim moment! Segur que s'omple! 

dilluns, 25 de març del 2013

El camí del Cros continua degradant-se i s'ha convertit en un risc pels seus usuaris

Després de gairebé un mes de la denúncia presentada per l'entitat Natura sobre el mal estat del Camí del Cros d'Argentona, des de la carretera de Vilassar al veïnat del Cros, ningú no ha pres cap mesura per la senyalització del risc i el seu arrenjament, i a més, s'han incrementat considerablement els abocaments de residus al torrent de Madà, degradant-se més cada dia que passa. Es especialmente greu el tram de camí de sota la benzinera, on el ferm s'ha reduit en prop d'un 50% de la seva ampladaútil, per les arrels que han elevat el paviment entre 10 i 25 cm sobre la resta. En el plànol adjunt, hem indicat els elements de risc siutuats al Camí, esperant que el titular d'aquest vial atengui la nostra petició.

diumenge, 24 de març del 2013

Els Bassa i Vila presenten l'arbre de familia a Argentona

La presentación de l'arbre de familia dels Bassa Vila va ser un éxit extraordinari, que va reunir al Saló de Pedra d'Argentona un cenetenar de persones, que venien des d'Argentona, Granollers, Cànoves, Sant Antoni de Vilamajor, Mataró, entre d'altres.

Oriol Bassa va presentar l'arbre familiar que neix al 1540, i que recull 545 persones i 245 famílies, i que a part dels cognoms Bassa i Vila, incorpora els d'Ibora, Juvany, Nogueres, Calafell, Serra, Casavella, Pibernat, Rodon dels Albes, Teixidor... i així fins a 291 cognoms diferents.

Els Bassa argentonins, son originaris de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, hi arribaren a la Vila pels vols de 1850, com també ho feren els Clavell, els Moré, els Donadeu, els Boter i els Bassa Ocerans (ascendents de l'alcalde Julià Carbonell Bassa), que provenien dels mateixos municipis situats als peus del Montseny.

L'arbre, segons indicava Bassa, continuarà ampliant-se amb les investigacions que s'aniran fent, i que des d'ara comptem amb la col.laboració d'altres llinatges de Bassa, com els de Granollers, i que paral.lelament convocaran per l'any 2014 la trobada dels Bassa de tot Catalunya a Argentona. Actualment hi ha Bassa, a més d'Argentona, a Granollers, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, Vilassar de Mar, Torroella de Montgrí, La Pera, Cànoves, Llinars, i fora de Catalunya, a Austria, Holanda i a Siria.