46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dimecres, 30 de juny del 2010

El 10 de juliol, tots i totes a Barcelona en defensa de Catalunya!


L'entitat Natura s'ha adherit a la convocatòria de manifestació realitzada per Òmnium Cultural, els Sindicats i altres associacions de la nació catalana.

diumenge, 27 de juny del 2010

Tot i les millores en recollida selectiva i integració d'infraestructures, Argentona encara li queda molta feina mediambiental per fer

L'Entitat Natura, com ja va fer en les legislatures anteriors, va presentar un decàleg d'actuacions ambientals que recomanava fer a Argentona per tal de mantenir i millorar la qualitat de vida dels argentonins i del territori. Doncs bé, a un any de les eleccions municipals, nomès s'ha actuat decididament en una de les propostes, la de millorar la recollida selectiva (proposta nº 9), la qual s'està complint tot i les crítiques d'alguns polítics, així com s'ha treballat per assolir parcialment la núm 2, referent a l'ampliació del PEIN, tot i que en queden fóra els sectors més sensibles i de de major pressió urbanística a Sant Jaume de Traià i la Pujada i can Garí i Clarà, la núm. 4 referent a potenciar el PSL, la núm. 7, en el qual s'ha treballat intensament per integrar les noves infraestructures al territori, i la núm 10., que recomanava convertir el carrer Gran, de la Plaça Nova a la Font de Sant Domingo, en un vial peatonal; aquí l'Ajuntament permet el pas de cotxes particulars al tram inferior, de la Plaça Nova al carrer Sant Miquel, amb el risc que comporta pels viannants, així com afectant la consolidació del vial peatonal.
Finalment, no s'ha fet res o gairebé res en àmbits ambientalment tan significatius com el tencament de la Pedrera de la Feu, la redacció del nou POUM, les ordenançes ambientals d'estalvi d'aigua i energia, etc. Ara per ara, esperem que s'acabi la legislatura per valorar tot el període, però pel que fa als aspectes mediambientals, podem dir que tenim difícil que aquest govern aprobi.

Aquestes eren les propostes de Natura per la legislatura 2007-2011:

1.Redactar un POUM participatiu, que cerqui el màxim concens, i que inclogui propostes reals i concretes que caminin cap a la sostenibilitat i l’integració social.

2.Ampliar el PEIN a Argentona. Incorporar TOT el marge esquerra de la riera d’Argentona, incloent els veïnats de Sant Jaume, La Pujada, Pins, així com el sòl agroforestal de Clarà i les planes agricoles de l’oest de Madà i can Garí.

3.Millorar la facana de la riera d’Argentona. Protegir i restaurar aquest connector i integrar-lo com un espai naturalitzat de qualitat.

4.Potenciar el Parc Serralada Litoral, augmentant la participació i interès de l’Ajuntament d’Argentona i requerir un millor funcionament de l’orgen gestor del Parc. Aprobar un pla de gestió dels recursos naturals i del paisatge, amb especial interès pels sectors agricoles, forestals i cinegètics.

5.Tencar la pedrera de la Feu, restaurar l’espai i incorporar-lo a l’espai natural protegit de la Serralada Litoral.

6.Aprobar i aplicar ordenances de protecció del medi natural i urbà i de foment de les energies renovable si l’estalvi d’aigua

7.Integrar de forma racional les noves infraestructures i les ja existents al teixit natural, agrícola i urbà d’Argentona (tren, laterals C-32...)

8.Redactar i aplicar l’Agenda 21 local, que desenvolupi el Pla d’Actuació Ambiental. Crear l’Oficina 21 de l’Ajuntament d’Argentona.

9.Potenciar la minimització dels residus sòlids urbans i la recollida selectiva, consolidant el porta a porta i la deixalleria.

10.Convertir el carrer gran, de la Placa Nova a la Font de Sant Domingo i la Plaça de l'Esglèsoa en un vial peatonal, amb arbres, bancs, botigues...