46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 2 de febrer del 2012

El fred intens també ens beneficia

El fred d'aquests dies no es dolent per a tothom. Si per una banda podem destacar els danys importants que causa el fred a pagès, on pot afectar greument els conreus més sensibles que no tenen protecció, és també a pagès i al bosc on aquest fred intens pot tenir efectes beneficiosos.

Concretament, perquè pot eliminar del tot, o reduir de forma important, el número d'individus de diverses espècies d'insectes patògenes per la vegetació de les àrees agrícoles i forestals, especialment les que, procedents de climes tropicals o subtropìcals, han invaït el nostre pais.

Així mateix, el fred intens ens pot incrementar la brotada d'alguns arbres gfruiters i de la vinya, sempre que aquests dies encara no ho haguessin fet, ja que si no, el fort fred podria cremar els brots tendres.

dimecres, 1 de febrer del 2012

Cal protegir els llimoners pel fred intens que s'espera aquests dies

Molt de fred, especialment a partir d'avui, amb màximes de 6 sota zero pel proper dissabte. Recomanem protegir aquelles espècies vegetals sensibles al fred, com ara els llimoners, tarongers i mandariners, i anar amb compte amb les zones on s'acumuli aigua i es pugui gelar, especialment les zones de rec d'espais públics i privats.