46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 13 d’agost del 2015

Si fos un arbre viari d'Argentona, estaria tremolant pel que em pogués passar!

Fa uns dies es va talar una de les branques principals d'un plàtan de la Plataneda de la Plaça Nova. Ben mirat, alguns plàtans d'aquesta Plataneda presenten un estat deplorable, fruit d'una poda intensa a brocada acumulada anys enrera. I probablement ens hauriem de plantejar reposar alguns dels seus exemplars, per tal de mantenir la pròpia arbreda monumental. No es dolent podar o talar si sabem on anem...; és dolent talar, i esporgar sense una gestió racional i sostenible al darrera.

I podar part de l'arbrat viari fóra de temporada, amb alguns talls de brancatge de més de 10 cm o reposant diverses vegades l'arbrat mort de la mateixa espècie en uns carrers on els arbres es moren per fongs a les arrels observables a simple vista... concretament parlem de les paulòwnies de l'entorn de l'Escola les Fonts... on ara hi ha diversos escossells buits després d'haver reposat un parell de vegades aquests arbres... Esperem que aquest hivern es reposin amb uns exemplars d'una espècie resistent i ambientalment més adequada.

A casa nostra, on som capaços d'encarregar informes completíssims sobre arbredes que se'ns estan morint -parlem de la Plataneda del Tramvia, al marge esquerre de la riera d'Argentona-, no tenim els coneixements,  l'experiència i la independència per gestionar sosteniblement el patrimoni arbrat públic (no pot ser que la mateixa empresa concessionària aporti l'assessorament tècnic que hauria de defensar els interessos públics). I tot això, es comença a notar en l'estat de l'arbrat municipal.

Ara que tenim nou govern municipal, i que molts dels seus regidors i regidores han demostrat denodadament interès i sensibilitat en el respecte del patrimoni natural i ambiental, des de NATURA demanem una altra manera de fer, i que comencem a respectar de debó els nostres arbres, començant per l'arbrat de carrers, places i jardins. 

Argentona, i els argentonins, s'ho mereixen!