46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 17 de desembre del 2011

Natura tria un número perquè porti sort a Argentona. Si somies, can Puig i Cadafalch!

L'entitat Natura, dintre de les seves possibilitats, ha vingut treballant per la defensa i conservació del casal modernista de can Puig i Cadafalch d'Argentona, ja des de les primeres denúncies públiques de la falta de conservació, el blog "Salvem can Puig i Cadafalch", el grup de facebook, fins a coorganitzar la recollida de signatures, les Jornades Puig i Cadafalch i la manifestació popular del maig passat.

Ara volem fer un pas més. Voldriem col.laborar amb l'Ajuntament per aconseguir que aquest important edifici modernista passés a ser propietat del poble.

Natura no disposa de grans recursos econòmics per poder assumir aquest afer, però em pensat en aportar un petit granet de sorra que, si la sort ens acompanya, es podria convertir en una acció definitiva: hem adquirit un décim de la loteria de Nadal del número 48.574. Si ens toqués, Natura es compromet públicament a cedir l'import guanyat amb aquest décim per adquirir can Puig i Cadafalch d'Argentona. Aíxí, si aquest número fos la grossa de Nadal, es podria disposar de la casa i el jardí, per poder-los restaurar i que tingués una utilitat pública.

Si ens toquès, que esperem que si, us explicarem perquè hem triat aquest número en concret.

dimarts, 13 de desembre del 2011

A Catalunya, la crisi obliga a abandonar el control de les aigües residuals, la protecció del medi marí i la recuperació dels rius

abocaments aigües residuals industrials
L'Agència Catalana de l'Aigua liquida la major part d'inversions en protecció mediambiental. Concretament, pel 2012 es retallen un 54% els costos de les anàlisis i el control de les aigües. A més, es redueixen un 93% els programes de protecció del medi marí litoral. I la tisora afectarà més del 65% de les partides dels programes de recuperació ecològica de rius i aqüífers (delimitació d'espais inundables, implantació de cabals ecològics en els rius, recuperació de reserves subterrànies contaminades... fins i tot per l'abocament de purins).

Aquestes retallades es sumen a les que ja es van aplicar el 2009 i 2010 i 2011, quan, entre d'altres, es van retallar fins al 100% de les partides de manteniment de rieres.
Per això, la Agència ha preparat pel 2012 uns pressupostos els objectius dels quals són simplement aconseguir "el nivell mínim de servei legalment exigible", evitar el progressiu increment del deute i procurar que no s'interrompin els sistemes de sanejament per prevenir les conseqüències que podria tenir aquesta mesura en la contaminació, el risc per als proveïments urbans i les seves repercussions jurídiques i polítiques.
Retallades de l'ACA