46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 19 de febrer del 2011

Us convidem a una nova caminada familiar, ara per Òrrius

Descoberta d'Òrrius
Diumenge, 6 de març, Plaça de l’Església, 11 a 13h.

Òrrius: Un poble medieval a recer de Sant Andreu
Guiats per l’historiador Enric Subiñà, descobrirem com es va fundar el poble, l’església de Sant Andreu, la seva sagrera, on i com es van construir les primeres cases i les rastres que en queden, com va seguir creixent, la seva població, els masos i capelles que l'envolten, el priorat de Clarà, la capella de Sant Bertomeu de Cabanyes i la dependència del castell de la Roca. Organitza: Ajuntament d'Òrrius i Natura

dilluns, 14 de febrer del 2011

NATURA no juga amb can Puig i Cadafalch.

Nosaltres no juguem amb can Puig i Cadafalch.
Ni hi juguem, ni hi apostem.
L'enquesta que fem en aquesta web ,es això, una enquesta, perquè la ciutadania se n'adoni de que can Puig va caient, ara per ara, peça a peça.
No és cap aposta. Que quedi clar. 
No ens sembla bé que es destaqui bàsicament l'Ajuntament d'Argentona com a responsable del que està passant al casal modernista, quan hi ha d'altres actors amb molta, moltíssima més responsabilitat. Un perquè n'és el titular, l'altre, la Generalitat, perquè si la propietat no pot fer-se càrrec del manteniment d'aquest Bé Nacional d'Interès Cultural, te el deure moral i l'obligació de fer-ho.
Tampoc no ens sembla bé que alguns dels que haurien de defensar can Puig i Cadafalch, estiguin més preocupats pel que fan les entitats conservacionistes, que pel que NO fan la propietat i el Govern de Catalunya.
Si voleu saber que fem aquestes entitats, heu d'anar als nostres mitjans d'informació, on sabreu que fem, perquè ho fem, i com ho fem.
Finalment, la crisi no es motiu per no fer res per salvar can Puig.
Tots plegats, hem d'exigir als responsables que d'una vegada per totes es posin d'acord, trobin els recursos i comencin a restaurar l'edifici modernista argentoní. Ens avala el dret urbanístic i de patrimoni: LLEI 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català (DOGC núm. 1807, d’11.10.1993) (article 67) i el Real Decreto Legislativo 2/2008, de 20 de junio, por el que se aprueba el Texto Refundido de la Ley de Suelo (article 9)No tenim temps per a perdre.

diumenge, 13 de febrer del 2011

El Periódico fa públic que una joia del modernisme català cau a trossos a Argentona

Ho estem dient fa més de 2 anys. I cada dia que passa es pot constatar. Can Puig i Cadafalch cau a trossos. I mentre, la Generalitat de Catalunya i la propietat no es posen d'acord.

El Periòdico n'ha fet avui un article
.Can Puig i Cadafalch cau a trossos (El Periodico)

Pel que fa al semàfor vermell que el diari ha posat els del diari a l'alcalde argentoní, per Natura hi ha altres administracions que per competències i responsabilitats se'l mereixen molt i molt més, estem parlant del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.