46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 5 de setembre del 2009

Argentona no ha fet encara els treballs de manteniment de les franges d'incendis

Des de l'any 2007, Argentona no ha fet el manteniment de les franges de protecció perimetral de les urbanitzacions de Madà, Les Ginesteres, can Raimí, can Cabot, Can Ribosa i la Plana Sita, com va informar ahir Assumpta Boba, regidora de medi ambient argentonina. També va informar que s'havia perdut la subvenció que atorga el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, que cobreix entre un 40 i un 60% del cost d'execució dels treballs, ja que es va entregar la documentació fóra de termini. Aquesta subvenció hagués permès executar els treballs de manteniment durant el 2009. Tot i així, Boba va assegurar que avui les franges de prevenció d'incendis d'Argentona es troben en bon estat i que compleixen la normativa vigent ( concretament, la Llei 5/2003 i normativa posterior obliga a que no es toquin les capçades dels arbres, que el sotabosc estigui net i que els arbusts no cobreixin més d'un 30% del sòl. Finalment, es va comprometre a demanar la subvenció per aquests treballs de l'any 2010, i a tenir fetes les franges en quatre o cinc mesos; així, Boba va afirmar ahir que les franges estarien fetes al febrer de 2010.

dijous, 3 de setembre del 2009

Qui és el responsable de la que Via Romana de Parpers s'ensorri?

La Via Romana de Parpers (Vall de Riudemeia, Argentona) ha durat més de 2000 anys, però ara les administracions l'hi han girat l'esquena i s'està malmaten a marxes forçades; esllevisades, esquerdes, bretolades... faran que en poc anys desapareixi aquest signe d'identitat d'Argentona i de la Maresme Romana.

Hi havia subvencions per consolidar-la... on han anat a parar?

Natura demana al/s responsable/s que endeguin d'immediat un pla per consolidar i protegir la via romana de Parpers, abans no sigui massa tard.

dimecres, 2 de setembre del 2009

Com seguir el viatge a l'Aragó 2009

Per totes i totes els que us heu apuntat, ja tenim el blog on anirem penjant a partir d'avui tota la informació del viatge... horaris, que veurem, els ocells que hem de saber, que cal portar... Ho trobareu tot a www.naturaarago.blogspot.com