46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 14 de maig del 2011

L'Alcalde d'Argentona reconeix que la Pedrera de la Feu no té llicència d'activitats i que s'hi han abocat residus il.legalment

En el debat de candidats a l'alcaldia d'Argentona, Pep Masó, actual alcalde i candidat de Tots per Argentona, va reconèixer, a una pregunta de Natura, que la Pedrera de la Feu no té la llicència d'activitats adequada a la normativa vigent ( des de fa més de 10 anys) i que en el darrer més s'han fet abocaments de runes a la pedrera, però que des de fa 15 dies, la policia local hi fa controls diaris per evitar que s'hi torni a abocar.

Des de Natura ens preguntem perquè no s'ha fet res per obligar a la Feu a que tingui llicència d'activitats, i si no, perquè no es tanca definitivament? Perquè no es tracta a totes les activitats econòmiques argentonines igual?

El 12 de juny, puja amb Natura a Burriac

Natura et proposa, amb d'altres entitats maresmenques, per 12ena. vegada consecutiva, dins el marc de la trobada d'Amics del Castell de Burriac, pujar a l'emblemàtica muntanya el proper 12 de juny, amb sortida a les 8h del matí de la Plaça Nova.
Ens enfilarem per la Font del Ferro, seguint camins de bosquerols, fins arribar al Coll de Codera, i d'allà fins el Castell. Hi haurà diverses activitats lúdiciofestives, així com l'entrega del premi al més petit i al més gran que puguin a Burriac. Porteu gorra, crema solar i aigua. No cal inscriure's; simplement ser a les 8h a la Plaça Nova. Us hi esperem!

dimarts, 10 de maig del 2011

Baron diu que l'ampliació del port de Mataró és clau per a l'economia

(El Punt. 10.5.) El candidat del PSC a l'alcaldia de Mataró proposa una estratègia conjunta i amb visió comarcal per solucionar la pèrdua de sorra a les platges

Ampliar el port quan aquests no han resolt satisfactòriament i efectiva l'impacte sobre la regeneració de les paltges al Maresme?   Estem d'acord amb l'estratègia conjunta i visió comarcal per restaurar platges, però el manteniment sostenible de les platges i l'ampliació del port, son compatibles?

dilluns, 9 de maig del 2011

Natura demana a les autoritats ambientals si la fàbrica del costat del Sorall pot generar el fum negre que emet periòdicament

Una fàbrica que està al límit de Mataró i Argentona, prop del Sorrall, emet períodicament un  fum negre en quantitats importants a l'atmòsfera que en ocasions, com aquest dilluns, a causa de les condicions ambientals, el fum es queda capturat a les capes baixes de l'atmòsfera i forma una boira gris contaminant.

No sabem que crema, però si sabem que el que crema deixa rastre damunt les teulades de la fàbrica, com s'observa a la fotogràfia aèrea de la dreta.

Alguns veïns han fet arribar les seves queixes a les administracions, sense resultat.

Des de Natura hem demanat diverses vegades a les autoritats ambientals que ens diguin que es crema, i si és perillós per la salud o no. Fins ara, no hem obtingut cap resposta.

Localització de la fàbrica: Coordenades UTM 31N (ED50): E 451.517 m - N 4.599.353 m

diumenge, 8 de maig del 2011

Els verds "nouvinguts" a Argentona apareixen a la campanya electoral

De vegades la realitat supera la ficció.

I és així a Argentona, quan un partit fins fa uns dies inexistent a la vila (on eren quan parlàvem de l'ampliació del PEIN, l'abocador de cendres, de la via del tren, La Feu, o els impactes de les Rondes a Argentona?), apareix sobtadament enganxant uns fulls impresos amb un logotip i una adreça electrònica pel centre d'Argentona. I uns dies desprès, com si fos de tota la vida, dóna suport a una coalició electoral argentonina, la qual, si que existeix i funciona, agradi o no, des de fa anys al nostre municipi.

Per sort, l'espai ambientalista no es de ningú, però menys d'uns que només apareixen cada 4 anys, que no han estat mai defensant Argentona, com sí que ho han fet persones que avui formen part de moltes de les candidatures a les eleccions d'Argentona.

Defensar el territori i la natura es guanya cada dia, pas a pas, i no apareixent únicament en mig d'una campanya electoral.

El que ens estranya, i ho diem de debó, és que una coalició electoral que ha liderat un tema tant ambientalment difícil com és la taxa justa en la recollida de la brossa, avui vagi de bracet amb una marca electoral que no ha fet res per Argentona, i no continuii la feina començada.

Una nova caminada d'història, natura i paisatge a Mataró amb més de 130 persones

Aquest diumenge, un centenar llarg de persones participen a la visita guiada del veïnat de Valldeix, amb l'Enric Subiñà, en Pep Riera i l'Oriol Bassa, per descobrir una desena de masies dels segles XV al XX; i passejar per l'entic veïnat agrícola de Mataró. L'acte estava organitzat per la Federació d'Associacions de Veins de Mataró.