46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

divendres, 9 de juliol del 2010

La Taxa Justa d'Argentona discrimina les famílies numeroses

Després de la implantació definitiva de la Taxa Justa a Argentona, l’1 de febrer de 2010, l’import de la part fixa d’enguany serà de 104,34 €. Tot i que Natura dóna suport a la implantació de la taxa justa, critica que no es cerquin i apliquin solucions per resoldre l'increment de costos que tenen les famílies numeroses per aplicar la taxa Justa, així com la desaparició de les bonificacions per a families monoparentals amb infants, majors de 65 anys i persones en atur.

Les rondes de Mataró afectaran greument Argentona pel sud del municipi

Aquest dijous es va celebrar a Argentona una sessió informativa del que es pretén fer immediatament a les rondes de Mataró. L'acte, conduit per l'argentoní Lluís Mas, va il.lustrar als argentonins i argentonines dels projectes el.laborats per la Generalitat de Catalunya, on ha mancat la transperència i l'informació ciutadana, i que han de doblar les amplades de l'autopista en el tram Cabrera-Llavaneres i Mataró-Argentona, construint una rotonda gegant damunt la riera d'Argentona i afectant espais agrícoles i de serveis tan significatius com la vinya i la mina d'en Pallaroles, el Turó de Cerdanyola, el Pancho Tennis i l'Alberg de Can Soleret. Concretament, pel que fa a l'Alberg, que va del tot a terra, els projectistes van comentar, en una de les poques intervencions públiques que han tingut, que "valia la pena no salvar-lo, perquè una vegada acabades les obres de la nova autovia, la C-61, aquest lloc seria un infern". (fotografia: F. Navarro)

dijous, 8 de juliol del 2010

No us oblideu. la defensa del territori comença per la nació!

Som una caió: nosaltres decidim!
El dia 10 de juliol des de les 16.00 h a Passeig de Gràcia amb València

Poseu senyeres i estelades a les finestres i balcons de tot el país des d’avui mateix.

Omplim Barcelona d’estelades!

dimarts, 6 de juliol del 2010

Dijous, 8 de juliol, al Saló de Pedra, per informar-vos de l'imminent construcció de la Ronda de mataró

Us convidem a l’acte d'informació que ha preparat l’Associació de Veïns d’Argentona sobre el projecte de les obres de la RONDA de Mataró, a la qual s'adhereix NATURA.

Hi ha tres associacions del nostre poble involucrades en una nova Coordinadora Comarcal “La Coordinadora Preservem El maresme” que ha nascut arran d’aquest projecte de transcendental importància pel futur de la mobilitat a Argentona i a la nostra Comarca: Associació de Veïns d’Argentona, Associació per a la Preservació de Sant Jaume de Traià i la Pujada d’Argentona i Natura.

Davant l'inici imminent de les obres de la ronda de Mataró, presentades com una millora de l’accessibilitat a Mataró però essent veritablement el primer tram d’una nova autovia de quatre carrils, paral•lela i lateral a la ja existent autopista, que travessarà tota la comarca produint, amb un gran enllaç viari sobre la riera d’Argentona en el nostre terme municipal, un fort impacte i afectació a tot el territori del Maresme i dels municipis que travessa.

Volem exposar un projecte que s’ha fet sense la participació i informació adequada a la ciutadania i els ajuntaments, sense comptar amb cap estudi global de mobilitat ni haver realitzat un seriós plantejament d’alternatives per a un ús eficient dels recursos econòmics en temps de crisis. Amb aquest projecte es malbarata una important quantitat de diners sense resoldre els problemes de mobilitat de la comarca i perpetuant el dèficit de transport públic, en favor dels interessos dels lobbys del vehicle privat.

És per tot això que us convidem a aquest acte d'informació sobre el projecte que tindrà lloc el proper dijous 8 de juliol a les 20 h. al Saló de pedra.

dilluns, 5 de juliol del 2010

No em toquis el dragó! És el nostre aliat!

"No em toquis el dragó". Natura presenta una campanya en defensa dels dragons, que massa vegades son acusats a casa nostra de menjar-se la roba i seguidament morts, quan es tracta d'un petit rèptil que únicament estava dins a casa nostra, de vegades al costat de la roba foradada, per menjar-se les arnes, que són els insectes causants dels danys a la roba i el paper. La dieta del dragó és molt variada i inclou nombrosos grups d'invertebrats, en especial coleòpters, aràcnids, himenòpters, lepitdòpters i larves d'insectes. Però mai menja roba ni paper! A més, és una espècie protegida per la Llei.
Per tan, quan vegis un dragó, pensa que aprop teu tens algú que t'ajuda a controlar els insectes!