46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 15 de març del 2014

Bon ritme en les inscripcions del Sopar d'inici del 25è aniversari de Natura

Amigues i amics de Natura... Les inscripcions al Sopar d'inici del 25è aniversari de l'entitat van a bon ritme! Ja som 32 persones!

Si encara no esteu apuntats, hi sou convidats... pels que heu vingut a les manifestacions, a les sortides guiades, als viatges, als tallers, als cursets, a les conferències, a les mostres de bolets... i als que encara no heu vingut mai, però, a partir d’ara, penseu venir alguna vegada o sempre... Natura us convida al SOPAR d’inici del 25è Aniversari de l’entitat, el proper dissabte, 22 de març, a les 21h., al Restaurant Ca l’Estrany de Cabrils, recomanat per la prestigiosa Guia Michelin, i tot a un preu molt especial, amb un menú (el teniu a l'esquerra)per 25 € tot inclòs (més 1 € de propina!). Recordeu que les places són limitades.  No espereu a l'últim moment!

Podeu reservar al 629 040 295, a naturamaresme@gmail.com i a la nostra cap de RRPP, Na Raquel, a l’Agropecuària Argentona, davant la Font de Sant Domingp, al Carrer Gran, a Argentona.

dimarts, 11 de març del 2014

Natura et convida al Sopar d'inici del 25è aniversari!

L'entitat NATURA us convida al Sopar d'inici dels actes del seu 25è aniversari al restaurant Ca l'Estrany de Cabrils, el proper dissabte, 22 de març, a les 21h.

El preu és de 25 €. Inclou sopar, vins, aigües, cava i cafés. Podeu venir amb la vostra parella/amic/amiga.

Podeu fer les reserves a naturamaresme@gmail.com, per sms al tel. 629 040 295, o a la Raquel de l'Agropecuària d'Argentona, Cr. Gran, davant la Font de Sant Domingo.

Ja en som 20!

Caldrà fer el pagament de l'import del sopar abans del 21 de març.

dilluns, 10 de març del 2014

Residus industrials i perill d'ensorrament en una fàbrica abandonada a Mataró

El que queda de la fàbrica Gris Centelles SL, antiga Tintes Garcia Marín, ubicada al terme municipal de Mataró, al kilòmetre 1,7 de la carretera d’Argentona, tocant la riera, era una empresa dedicada als tints per la industria tèxtil.

Al 2004, les instal.lacions de Gris Centelles van patir un incendi causat pels productes altament inflamables emmagatzemats en el local. Per aquest incident l’any 2006 la fàbrica va ser declarada com insolvent pel jutjat social de Mataró.

En aquests moments el local està abandonat, en condicions d’esfondrament i a tota la zona hi ha productes químics que van ser abandonats a l’hora del tancament, els quals ara estan contaminant el sòl, l'aire i les aigües subterrànies de la zona. Entre d'altres, hi ha un pou obert, on tot indica que s'hi haurien abocat diversos d'aquests residus, i a més, el robatori de peces metàl.liques de l'estructura i les bretolades estan deconstruint els edificis, sense cap control, amb el perill de que pugui caure i causar danys a les persones que s'hi puguin trobar dins.

Els veïns de l'àmbit i l'entitat Natura demanem a l'Ajuntament de Mataró que actui de forma immediata, obligant al titular del terreny, o bé subsidiàriament, a limitar l'accés a l'espai, procedint a la seva neteja, adequació i retirada a gestor autoritzat dels residus tòxics, i es procedeixi a avaluar l'estat de l'edifici i actuar per evitar l'ensorrament i reduir el risc a les persones.

Fotografies: Bernat Cortés Verdalet.