46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 16 de juliol del 2011

Un pas més en defensa de can Puig i Cadafalch d'Argentona

Desprès de la manifestació, de les notes de premsa i les recollides de les signatures, la pressió dels argentonins, de tots els partits polítics, de l'Ajuntament i de Natura i altres entitats, comença a donar el seu fruit.

El Parlament de Catalunya va aprovar dimecres una proposta de resolució, presentada per ICV-EUiA, per la qual s'obliga la Generalitat a actuar de manera subsidiària sobre l'immoble en cas que la seva propietària –la besnéta de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch– no se'n pugui fer càrrec, tal com va assegurar diverses vegades. La casa, situada a la plaça de Vendre en ple centre d'Argentona, va ser declarada bé cultural d'interès nacional (BCIN) i en els darrers anys ha experimentat una forta degradació.


Aquesta proposta també dóna suport a l'Ajuntament d'Argentona perquè adquireixi la casa. Un cop descartada una cessió d'ús al consistori per part de la propietària, ara hi ha la possibilitat d'una expropiació forçosa de l'immoble per part de l'Ajuntament per una quantitat que, si les dues parts no arriben a un acord, haurà de determinar un jutge.

Per Natura, però estem davant d'un primer pas, i lluny de pensar que hem guanyat res, esperem conèixer quines accions es faran a partir d'ara per part de l'Ajuntament i la Generalitat per arribar a un acord ràpid i efectiu amb la propietat que permeti restaurar la casa, i no nomès la teulada, sinó tota, i trobar-li una utilitat per Argentona i els Argentonins.

Can Puig i Cadafalch no espera. Cada dia que passa és degrada una mica més.

dimecres, 13 de juliol del 2011

Preservem el Maresme celebra un dinar pel primer aniversari

La Plataforma Preservem el Maresme, que aglutina prop d’una norantena d’associacions i col·lectius contraris a la construcció dels laterals de les Rondes Mataró i Maresme i en defensa de les persones, el territori i la sostenibilitat de la comarca, entre les quals hi ha Natura, organitza aquest diumenge 17 de juliol a la Font Picant un dinar de celebració per commemorar el primer any de la coordinadora.

L’acte, que s’iniciarà a partir de les dues del migdia, constarà d’un dinar a base de paella, amanida, beguda i postres, acompanyat de l’actuació de la banda Paracetasoul.

El preu del dinar serà de 12 euros per als adults i 5 euros per a infants menors de 12 anys.

Per a reserves i més informació podeu enviar un correu electrònic a l’adreça bustia@coordinadoramaresme.cat o bé trucar als telèfons 647 230 682 (Judit) o 629 736 900 (Lluís).

Una de les accions amb més ressò impulsades per la coordinadora Preservem el Maresme va ser sense cap mena de dubtes la manifestació celebrada a Mataró el 21 de novembre passat, a banda de nombroses conferències, reunions informatives i l’elaboració d’un projecte alternatiu.