46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 14 de desembre del 2013

Algunes propostes per engalanar casa teva de forma més sostenible

Bon nadal a tots! i feliç St Esteve!

Avui us volem donar algunes idees per la decoració nadalenca de casa vostra!

No us ensenyarem pas cap arbre de nadal ni cap tió ni pessebre de segona mà, però si us ensenyarem a com donar un nou ús a objectes varis per conventir-los en un objecte més de decoració pel nadal.

Segur que durant aquestes festes, amb tots els sopars i dinars que es fan, obrireu moltes ampolles de vi.
Doncs no llançeu cap tap de suro, perquè amb uns quants i ben lligats, encara podreu fer aquesta garlanda per la porta de casa.

Si la garlanda no us acaba de fer el pes, o teniu tants taps que omplirieu la casa de garlandes, els hi podeu donar un altre ús. En podeu fer arbres de nadal tant petitons com aquests, i els nens de casa, segur que us volen ajudar a pintar-los!
Altres manualitats que requereixen una mica més de traça serien les següents:

Tots tenim a casa una pila de cd's que ja no escoltem perquè o estan ratllats o ja no ens agraden. Doncs si els hi donem forma, podem fer, per exemple, un arbre de nadal com aquest.

Una nova vida pels cd's, que a més a més, aportaran una brillantor per si sols a l'arbre, sense necessitat de més llums.
I si teniu temps, traça i espai, també us recomanem aquests arbres de nadal fets amb fusta. Es poden fer de diferents mides, es poden pintar o deixar amb el mateix color de la fusta, penjar-hi figures com a qualsevol altre arbre de nadal... tot això ja, a la vostra imaginació!

I si aneu sobrats d'imaginació, sorpreneu als vostres convidats amb aquests originals arbres fets amb cremalleres! També els podeu fer servir com a postals i escriure-hi per la part posterior. 

I per últim, què us semblaria embolicar els regals petitons amb partitures de música? Queda un resultat genial!

 Si us han agradat les idees d'avui en podreu trobar mil més per internet. Hi ha blogs, pàgines, imatges, videos... tot, per saber què i com fer un nadal més ecològic!

Segur que vosaltres també teniu moltes idees i imaginació suficient per donar un nou ús a objectes que hi ha per casa. Us animem a que decoreu casa vostra com mai ho hagueu fet!  (material extret del web SúriaTrastos)

dilluns, 9 de desembre del 2013

Arriba la diada pels nens i nenes de Natura: com fer un Nadal més sostenible.

Aquest diumenge, 15 de desembre, celebrarem la Diada dels més petits de Natura, dels seus avis i àvies, pares i mares i padrins i padrines. Per això, us convidem a la caminada "Quan els tions se'ls anava a buscar al bosc", amb sortida a la Plaça de l'Èsglèsia a les 9h del matí. Ens interessa que vingui tothom! Però sobretot! Porteu nens i nenes! (a partir de 4 anys)

Us explicarem com podreu fer un pessebre sostenible, unes festes més ecològiques i naturals i on es troben els tions més amagats de la vila. I a més, us podreu emportar algunes d'aquestes idees fetes cap a casa!

L'activitat es gratuïta, i no cal inscripció.

Acabarem la caminada a les 12h a la Finca del Viver per compartir també les cançons nadalenques de les corals de la Vila dins els actes de la Marató de TV3.