46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 10 de març del 2011

Entitats i formacions polítiques signen un manifest en defensa de can Puig i Cadafalch d'Argentona

Davant del creixent deteriorament de l'edifici modernista de can Puig i Cadafalch, més d'una vintena d'entitats, associacions i formacions polítiques, entre les quals hi ha la gran majoria de les representades a l'Ajuntament d'Argentona i al Parlament de Catalunya, signen un manifest que demana actuar urgentment per mantenir, restaurar i conservar el casal modernista d'Argentona.

Així mateix, es convoca a la ciutadania a manifestar-se el proper dissabte, 26 de març de 2011, a l'1 del migdia, des de la Plaça Nova/Avinguda Puig i Cadafalch, fins al casal modernista, on es farà la lectura del manifest, i a una conferència sobre el Passat, present i futrur de can Puig i Cadafalch, el proper 18 de març, a les 20h, al Saló de Pedra de l'Ajuntament. Al mateix temps, es farà la recollida de signatures al manifest.

Així mateix, han activat el blog SALVEM CAN PUIG I CADAFALCH on s'informarà de les diferents accions de la campanya.

Qui pensa què amb les Rondes del Maresme. Ara toca retretar-se

No es pot enganyar als maresmencs i maresmenques. No pot ser que hi hagi algunes formacions polítiques que no diguin el mateix al Maresme que al Parlament de Catalunya. Tampoc es pot continuar enganyant als Alcaldes i regidors, confiant-los que les rondes es començaran des de zero, quan algú ja ha decidit que no.

I això es important que passi com està passant, abans del 22 de maig, perquè cada vot maresmenc pugui triar si vol més autopistes que trinxin la comarca, o bé vol solucions més sostenibles i eficients.

I també perquè els polítics maresmencs fagin el que han de fer, defensar aquest territori davant dels seus representants nacionals.

Ens hi juguem el futur. Que cadescú decideixi el futur que vol per aquesta comarca i pels seus descendents.

diumenge, 6 de març del 2011

Can Puig i Cadafalch, continua la degradació

Quan la glorieta i el casal modernista de can Puig i Cadafalch lluien en el seu esplendor. Som a l'any 1904, quan el fotògraf Adolf Mas fa la magnífica fotografia de l'esquerra. L'altra, de l'any 2011, de Natura.

Tot va anar evolucionant. Anys desprès s'enderrocaria can Baixeres, el casalot fortificat de l'esquerre de la fotografia, i deixaria pas a la plaça de Vendre, i permeteria millorar encara més la vista del casal modernista.

Si comparem les dues fotografies, hi trobarem a faltar multitud d'elements essencials: la pèrgola, la glorieta, la gàrgola de la dreta, la pèrgola de l'entrada principal, els merlets de dalt, la pinya de ceràmica que coronava l'edifici...

Crònica d'una mort anunciada? Nosaltres voldriem que no fos així. Els argentonins hem de fer alguna cosa per aturar aquest procés. No volem que aquest casal desapareixi. Movem-nos!

Bona assistència de públic a la primera caminada familiar de Descoberta d'Òrrius 2011

Una trentena de persones han aprofitat el diumenge 5 de maig per conèixer com es va fundar Òrrius, de la mà de l'historiador Enric Subiñà, dins el programa de Descoberta d'Òrrius, que han endegat l'Ajuntament d'Òrrius, la Diputació de Barcelona i l'Entitat Natura.

Les properes sortides seran el diumenge 27 de març, sobre Òrrius, entre rocams i rieres, i el 3 d'abril, Seguint els rastres de caçadors i bosquerols, a càrrec d'Oriol Bassa, enginyer i naturalista.

Trobareu el programa al lateral dreta d'aquest blog.