46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

divendres, 29 de juliol del 2011

La viola suau, espècie vegetal en risc d'extinció, podria desaparèixer a Argentona a causa de l'invasora Misèria

La misèria o tradescantia ja ha invaït el 75% de la superfície ocupada per una espècie vegetal que forma part de la flora amenaçada de Catalunya, classificada com a "rrr", i amb un alt risc d'extinguir-se d'aquest territori.

La viola suau (Viola suavis ssp. catalonica), és un endemisme català retrobat a la seva localitat original, al costat de la Font Picant d’Argentona, i que fa un  parell d'anys ocupava una superfície de 4 m2, i avui no arriba a 1 metre quadrat. Per protegir aquesta planta, el Parc Serralada Litoral  dedica controls periòdisc per evitar la seva afectació per espècies invasores i altres pertorbacions, així com ha fet diverses actuacions enguany per controlar la misèria (la planta invasora replantada en la consolidació de la Font Picant d'Argentona l'any 2008), on fins ara hi han participat més de 50 persones, i s'han extret més de 1200 kg de misèria i d'altres plantes invasores.

Natura està treballant amb l'Ajuntament d'Argentona, el Parc Serralada Litoral i les ADF per fer una diada de control d'espècies vegetals invasores a Argentona, i actuar decididament contra la misèria (Tradescantia fluminensis). Us anirem informant en aquest web.

dilluns, 25 de juliol del 2011

Natura us proposa pel 2012 un viatge als parcs naturals de l'Oest dels Estats Units d'Amèrica

El 2012 toca fer 2 viatges de natura, història i paisatge, l'11è i el 12è. Doncs ja podeu anar-vos preparant l'agenda.

Desprès de l'èxit assolit amb el viatge de Costa Rica l'any 2010, l'any que bé us proposem descobrim amb nosaltres Yosemite, Monument Valley -on John Wayne defensava les diligències-, el Grand Canyon, passejar-nos entre els arbres més grans del món, i atansar-nos al més gran; la Sequoia General Sherman, travessar el desert del Mojave i distreure'ns una estona als Casinos de las Vegas i sopar al moll de pescadors de San Francisco, desprès d'haver travessat tota la ciutat en tramvia... I tot el viatge guiats per un guia naturalista que ens ajudarà a descobrir la vegetació, la fauna i el paisatge d'un dels territoris més increïbles i diversos del món. I el més interessant, el preu del viatge!

Si t'interessa viure aquesta aventura en primera persona, envia'ns les teves dades a naturamaresme@gmail.com i t'anirem informant. Nomès hi haurà 15 places!

El viatge tradicional, de 4 dies, es farà a Euskadi.

diumenge, 24 de juliol del 2011

Caminada per les Fonts en memòria d'en Joan Padrós

Comentaris d'Oriol Bassa davant el
Cirerer Gros de la Font del Ferro
Unes quaranta persones van participar el passat dissabte a la caminada per les Fonts d'Argentona, organitzada pel Grup de Fonts d'Argentona i l'entitat Natura, en motiu de les activitats en record de l'argentoní Joan Padrós Marfany, que ens va deixar enguany. Joan Padrós no va tenir mai un "no" per ningú, i va ser un destacat menbre del Grup de Fonts, de la Colla de Geganters i Grallers d'Argentona i del Centru Parroquial.
Pep Padrós, germà d'en Joan i membre
 del Grup de Fonts d'Argentona
Pel que fa a Natura, teniem una estreta relació en el món dels buscadors de bolets, en el qual en Joan era un expert en trobar-los a la vall de Riudemeia. (fotos; F.Navarro)

Joan, sempre amb nosaltres!