46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 15 de desembre del 2012

Ara toca restaurar la Pedrera de la Feu

L'empresa que explotava la Pedrera de la Feu se li va acabar el permís per a treure pedra, i mesos abans va entrar en concurs de creditors.

Arribats a aquest punt, és fa necessari actuar per a restaurar l'espai degradat, i evitar que en una propera época de bonança, hom volgués recuperar l'extracció de pedra en aquest propi espai. Caldria demanar l'aixecament de la fiança que aquesta empresa tenia dipositada a la Generalitat, i procedir a la redacció d'un projecte de restauració de la Pedrera de la Feu, que incorporés l'estat actual de l'activitat, i permetés la recuperació dels sistemes naturals i el tencament permanent de l'explotació. Ja vam denunciar en el seu moment que la fiança era massa petita pels danys causats al medi, però considerem que és suficient per fer la feina positivament.

Des de Natura considerem que la restauració l'hauria de liderar l'Ajuntament d'Argentona, amb el suport del Parc Serralada Litoral, negociant-la amb el Departament competent de la Generalitat de Catalunya i, si cal, cercar el suport de la Diputació de Barcelona, i sense oblidar-se de les entitats del territori que hem defensat la clausura de la Pedrera.

Estem en un punt i apart sobre la Pedrera de la Feu. Cal continuar fins que les alzines i roures recuperin l'espai arrabassat.

divendres, 14 de desembre del 2012

Us proposem els cursets naturalistes de butxaca per difondre el medi al públic més interessat per la natura

A partir del març, Natura farà una sèrie de Cursets Naturalistes de butxaca, dirigit a tothom que li agradi caminar pels boscos i les muntanyes d'aquest territori, amb l'objectiu de difondre els elements més importants del patrimoni natural, històric, així com d'altres amb un caràcter més utilitari, com aprendre a orientar-se correctament i a llegir i interpretar mapes.

L'activitat es farà els dissabtes o bé diumenges, i tindrà una durada de 3 hores, de les 10h del matí a l'1 del migdia, i es triarà l'espai i el municipi, atenent la temàtica del curset.

Per fer aquestes activitats, caldrà primer apuntar-se i satisfer una petita quota, que va dels 3 € pels nens de més de 10 anys, adolescents i aturats, fins a 8 € per les parelles (4 € cada un) i 5 € els adults. Així, es limita el número d'assistents a un màxim de 10 persones per Curset, i s'aconsegueix, per una banda, que nomès hi participin les persones que estiguin veritablement interessades, i per l'altre, aconseguir un bon aprenentatge de l'alumnat i dedicació del professor-expert. Si voleu més apuntar-vos, o rebre més informació, podeu enviar un mail a naturamaresme@gmail.com , o bé telefonar al 629 040 295.

dimarts, 11 de desembre del 2012

Natura et proposa una caminada solidària i sostenible abans de començar el Nadal

QUAN ALS TIONS SE’LS ANAVA A BUSCAR A MUNTANYA...

Diumenge, 23 de desembre de 2012, nova caminada guiada de Descoberta d’Argentona, amb sortida de la Plaça de l’Església, 9h matí.
Durada: 3,5h    Dificultat: fàcil    Activitat gratuïta

Caminada guiada per conèixer les tradicions nadalenques argentonines, i com entendre-les de forma sostenible, fent del bosc un rebost d’idees i sol.lucions, sense malmetre’l.
Aquesta vegada la sortida serà sostenible i solidària: us proposem als assistents que aporteu un paquet de llegums secs, arròs o un brik de llet, que és recollirà a l’inici de la caminada, i es donarà a Banc d'Aliments i Càrites d’Argentona.

L'activitat compte amb el suport de la regidoria de medi ambient de l'Ajuntament d'Argentona.