46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

divendres, 18 de juny del 2010

El 21 de juny, apaga 10 minuts la llum, sino, la pagaràs més cara!

L'entitat Natura dóna suport a l’apagada de llum del dia 21 de juny -a les 22'30 hores i durant 10 minuts- que ha promogut la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) per a protestar contra la mala gestió del mercat elèctric, la desinversió de les companyies a la xarxa de distribució, i per reivindicar unes tarifes més progressives, que penalitzin el consum excessiu i apostin per les energies renovables més sostenibles. Passa-ho!

dimecres, 16 de juny del 2010

Gonçal Calvo, un dels primers defensors de la natura a Argentona

Fa 10 anys ens va deixar el metge Gonçal Calvo, un dels primers argentonins que va defensar aquest territori de les agressions ambientals que haguessin pogut malmetre la qualitat de vida dels argentonins i maresmencs i el seu paisatge. Així, va ser fonamental en la lluita per evitar un abocador de residus urbans a la Serra de Cabanyes, l'urbanització salvatge del municipi i a més va ser un dels fundadors de l'Associació de Veïns d'Argentona. Quan ja estava malalt, encara tenia ànims i temps per defensar els carrers i avingudes arbrats, com una manera de fer Argentona més saludable. Gonçal Calvo, Un exemple a seguir.

dimarts, 15 de juny del 2010

Argentona guanya el Premi Medi Ambient 2010

Argentona guanya el Premi Medi Ambient 2010 que atorga el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya pel despleguament de la recollida selectiva de residus sòlids urbans pel sistema de la Taxa Justa. Natura, que des d'un primer moment ha avalat aquest programa, felicita a la regidoria de medi ambient de l'Ajuntament d'Argentona, i especialment a tots els argentonins i argentonines que participen diàriament en aquesta iniciativa.

dilluns, 14 de juny del 2010

Argentona adjudica el manteniment de les franges d'urbanitzacions, tot i que no estaran executades abans del període d'alt risc d'incendi

Desprès de les diferents peticions fetes per Natura, finalment l'Ajuntament d'Argentona ha adjudicat els treballs de manteniment de les franges de protecció perimetral de les urbanitzacions d'aquest municipi, a l'empresa Talher, 12 mesos desprès de que aquestes franges ja no tinguessin cap funcionalitat per a la prevenció d'incendis, i a poques hores de que s'inicii la campanya d'alt risc d'incendi forestal, que va del 15 de juny al 15 de setembre.
Ara caldrà veure quans dies es tardarà en executar aquests treballs, i se estaran executades abans no s'acabi el període d'alt risc d'incendi forestal.

Ara Costa Rica, tornem d'un viatge extraordinari!

Avui ha finalitzat l'extraordinari viatge naturalista de 14 dies als Parcs Naturals de Costa Rica, que han fet 20 persones, organitzat per les entitats Natura i Federació ADF Maresme... Hem tingut la sort de contemplar boscos nubosos, boscos tropicals humits, boscos tropicals secs... i peresossos, mones cridaneres, zopilotes, sanates, colibrís, orirols, pumes, jaguars, ocelotes, ocells campana, tucans, formiques bala, formiques menjadores de fulles, cedres, ceibes, arbres ajo, matapalos, arbres zapatero... i un llarga llista d'animals i plantes en un país que conté prop del 4% de la biodiversitat mundial. I tot amb uns participants que han creat un bon equip, i amb una bona organització. Tot plegat, un viatge per no oblidar mai més!
Ara Natura ja pensa en el proper viatge, el IXè... que serà de dos o tres dies pels voltants de Catalunya, i el proper gran, que ens hauria de portar a un altre continent... l'Africa? Àsia? Quan ho tinguem preparat, ja us informarem!