46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dimarts, 20 de març del 2012

L'enquesta al facebook de Natura sobre l'aparcament de pagament al centre d'Argentona, tot un éxit.

L'entitat Natura ha incorporat al seu facebook la pregunta a la ciutadania si volen pagar o no per aparcar al centre de la vila d'Argentona, tal i com vol tirar endevant el govern municipal. En només 2 dies han participat al facebook 125 persones, de les quals, la gran majoria han votat en contra de la mesura municipal.

Així mateix, s'ha establert un debat on els participants poden opinar en favor i en contra del mateix.

Aquesta activitat entra dins la línea de l'entitat naturalista d'afavorir l debat i la participació de la ciutadania en aquells temes que afecten al medi, en especial atenció al Maresme i Argentona.

Us adjuntem el link, per si voleu votar i conèixer les diferents opinions: http://www.facebook.com/profile.php?id=533109091#!/profile.php?id=100000293416103

diumenge, 18 de març del 2012

Sense noticies de la pedrera de la Feu!

Pedrera de la Feu. ICC. 2008 (ara es encara més gran)
L'empresa que fins no fa massa explotava la pedrera de la Feu, segons el Punt, va entrar fa mesos en concurs de creditors. Durant el 2010 i 2011, s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya diversos Edictes pels quals es comunicava al titular de l'explotació, que s'obria expedient de caducitat de la mateixa per falta d'entrega dels plans d'explotació. Uns plans que, per altra banda, quan aquesta pedrera funcionava amb absoluta normalitat, tampoc s'entregaven i encara menys es complien.

Tot i que la pedrera no disposa de llicencia ambiental adequada a la normativa vigent, segons va afirmar-ho l'alcalde d'Argentona el juny de 2011, per molt que algú s'entesti a fer-nos creure que no necessita llicència ambiental, hi ha qui aprofita l'espai per anar-hi abocant residus de la construcció (foto adjunta) i, segons ens han informat, s'hi va dipositar sense cap control tota l'antiga estació de tren de Sant Andreu de Llavaneres, remodelada recentment. En els darrers mesos, però, l'Ajuntament d'Argentona ha vingut controlant periòdicament l'espai per evitar aquests abocaments, tot i que s'ha continuat extreient pedra de la mateixa.

Mentre duri la crisi, aquesta activitat extractiva estarà adormida, però quan es recuperi l'economia del país, si abans no hem resolt la seva situació legal, i l'hem tencada definitivament, la Feu pot tornar a ser el maldecap de centenars d'Argentonins que viuen aprop d'aquesta pedrera, de tots els que estimem el paisatge argentoní, i dels excursionistes que es juguen la vida quan caminen pels corriols de la Font del Ferro i el Turó dels Cirers i arriben a un penyasegat de 50 metres d'alçada, sense cap tipus de protecció.
Des de Natura demanem a qui tingui la responsabilitat per tencar la Pedrera de la Feu, que es posi les piles i actui en la diligència que estableix la normativa, en defensa dels interessos dels argentonins i del propi territori.

Des de Natura, no deixerem que la Feu continui adormida: la volem tencada!