46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

diumenge, 20 de novembre del 2016

El botànic Pere Montserrat Recoder i l'ADF Serra de Marina guardonats amb els premis Natura en la seva edicció 2016

Aquest dissabte, dinou de novembre, es van fer entrega de la segona edicció dels premis Natura, que atorga la nostra entitat a les persones, associacions i col.lectius que destaquen en la protecció de la natura i el medi ambient a la comarca del Maresme per una banda, i a Argentona per l'altra.

Enguany els guanyadors van ser el prestigiós botànic i fitosociòleg Pere Montserrat Recoder, amb el Premi Natura Maresme, i l'ADF Serra de  Marina amb el Premi Natura Argentona.


El Doctor Pere Montserrat i Recorder, va ser guardonat com a una de les persones que més ha treballat la botànica de la nostra comarca, amb una tesis doctoral que encara avui dia, és un referent pels botànics i pels enginyers en la restauració del medi natural.  

 

Així mateix, l'Agrupació de Defensa Forestal Serra de Marina va ser guardonada amb el Premi Natura Argentona, per la seva tasca de prevenció i extinció dels incendis forestals  i la protecció de la natura a la Vila i als municipis de Mataró, Dosrius, Arenys de Munt, La Roca del Vallès, Vilanova del Vallès, Òrrius i Argentona.

A l'acte que es va desenvolupar al Saló de Pedra de l'Ajuntament d'Argentona, va estar seguit per un centenar de persones, i va destacar els agraïments fets per Vicenç Ribas, cap dels voluntaris de l'ADF Serra de Marina, i de Josep Maria Montserrat, Director del Jardí Botànic de Barcelona, fill del Sr. Pere Montserrat, que a causa de la seva edat avançada, 98 anys, no va poder assistir a l'acte.

Així, l'ADF Serra de Marina entra a la galeria de premiats del Premi Natura Argentona juntament amb el Grup de Fonts d'Argentona, que va obtenir aquest reconeixement el 2014, i Pere Montserrat compartirà la galera de premiats amb el Natura Maresme amb amb el Sr. Pep Riera i Porta, lider d'Unió de Pagesos i defensor de l'agricultura i la natura a la comarca. Fotos: Pep Padrós.