46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

divendres, 15 de gener del 2010

Ja som més de 600 al grup del facebook en defensa de can Puig i Cadafalch d'Argentona!

Cada dia hi ha més persones que s'adhereixen al grup del facebook "Salvem can Puig i Cadafalch", En només 3 dies s'hi han apuntat més de 660 persones i entitats! Està clar que la societat vol defensar aquest edifici modernista.

La Generalitat diu que buscaria (futur) vies alternatives quan el que necessitem son sol.lucions immediates (present)

Declaracions de Jordi Roca Armengol, director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya sobre can Puig i Cadafalch d'Argentona, a Ràdio Argentona: La normativa estableix una obligació però, alhora, hi ha una via de suport perquè els propietaris puguin anar adequant aquests edificis. En cas que un propietari manifesti la seva impossibilitat entraríem en una altra fase en què hauríem d’estudiar, tècnicament, si és realment així, que no es pot fer front a aquesta restauració. Llavors, buscaríem vies alternatives d’intervenció de les administracions superiors.

Que hem d'esperar els argentonins i argentonines perquè la Generalitat es posi a treballar de debó per trobar aquestes vies alternatives?

Sap greu dir-ho, però l'entrevista que li han fet al Sr. Roca valdria per tots els monuments catalogats com a Bé Cultural d'Interès Nacional de Catalunya. No li hem trobat cap referència explícita a can Puig i Cadafalch. I això no ens agrada. Vol dri que encara no té l'edifici modernista argentoní dins les prioritats de la seva direcció general i del Departament. Li haurem de posar entre tots.

Podeu llegir la resta de l'entrevista a http://www.argentonacomunicacio.cat/news/1060

dijous, 14 de gener del 2010

L'estat del casal de Can Puig i Cadafalch a la televisió!

Aqui teniu el link per accedir al video realitzat per la xarxa de televisions locals de Catalunya, on es presenten els diversos danys de la casa, i on hi participen els representants del Centre d'Estudis Argentonins i de l'Ajuntament d'Argentona
http://www.lamalla.cat/videogaleria?video=000000000002574/000000001286522

dimecres, 13 de gener del 2010

Èxit del grup de facebook "Salvem can Puig i Cadafalch d'Argentona"

En només 24 hores, més de 300 persones s'han adherit al grup de facebook "Salvem can Puig i Cadafalch d'Argentona". Argentonins i argentonines, gent del Maresme i de Catalunya, de tot arreu, de totes les ideologies polítiques, amb una finalitat comuna: evitar que es continui malmentent el casal modernista d'en Puig i Cadafalch a Argentona. Com es nota que els argentonins ens sabem unir per defensar el nostre patrimoni... Però ara no podem aturar aquesta onada fins que el casal modernista estigui definitivament protegit! Passa als teus amics i amigues del facebook el grup... quans més siguem, més força tindrem!

Els danys de can Puig i Cadafalch ja son portada a la premsa

Aqui teniu el link del diari el punt, i a més, se n'han fet ressó diverses ràdios comarcals i Catalunya Ràdio.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/124441-entitats-dargentona-denuncien-que-la-casa-destiueig-de-puig-i-cadafalch-cau-a-trossos.html

dimarts, 12 de gener del 2010

Ja tenim grup al Facebook en defensa de can Puig i Cadafalch!

Apunteu-vos al grup "Salvem can Puig i Cadafalch d'Argentona" que hem creat al facebook, juntament amb d'altres entitats i persones a títol privat que estan molt interessades en que no desapareixi aquest edifici modernista del centre de la vila. Apunteu-vos-hi i feu-lo còrrer! Quans més siguem, abans convencerem als que no s'acaben de creure que hem d'evitar que es degradi aquest monument.

Que les goteres de can Puig i Cadafalch salvin el casal modernista!

Segons ens han informat des de diversos mitjans, els dos merlets de can Puig i Cadafalch i la peça de ceràmica en forma de pinya de més de 70 cm d'alçada, van caure damunt el terrat de l'edifici, causant danys a la coberta, amb el risc de que ara també hi hagin goteres a la casa. Per a resoldre tots aquests problemes, l'Ajuntament d'Argentona va convocar dilluns 11.1.2010 als tècnics municipals i als de patrimoni de la Generalitat perquè avaluessin l'estat del monument. Esperem ara que es conegui en quin estat estat es troba el casal i es prenguin d'immediat les mesures necessàries per restaurar els danys, evitar la degradació del monument i posar fil a l'agulla perquè els titulars fagin tots aquests treballs, o be, si no poden, cedeixin els drets a les administracions perquè els puguin fer.
Amb aquestes últimes actuacions anem pel bon camí, però ha de quedar clara una cosa: des d'on som ara no em de permetre tornar enrerra. Ni un sol pas. Si la propietat no pot mantenir el monument modernista, cal que entre tots cerquem solucions per evitar el seu enrunament. I no podem tornar a deixar massa temps; la propera vegada pot ser que ja no hi siguem a temps.

diumenge, 10 de gener del 2010

Comencen a caure les peces del monument modernista de can Puig i Cadafalch: Argentona es mou per defensar-la










El passat 4 de gener, des d'aquest blog, Natura va demanar a les administracions que actuessin ràpidament per evitar la degradació creixent que afectada la casa de can Puig i Cadafalch d'Argentona. El que era una petició pel que consideravem que podia passar, és ara una constatació del que ha passat. A tot el que can Puig i Cadafalch ja havia perdut, ara cal sumar-li un element que coronava la part superior del vèrtex de la casa, i dos merlets d'obra vista. Us adjuntem la fotografia de com era fa 7 dies (esquerra) i com és avui (dreta).

Fins avui havien passat desenes de situacions meteorològiques pitjors que les que van afectar Argentona el 7 i 8 de gener, i la casa es mantenia d'empeus. Hagi estat el vent i la pluja que han ajudat a que caiguessin aquests elements, el responsable màxim és la falta de manteniment del monument. I també en son responsables els que haurien de fer el manteniment i no el fan. I penseu que això que us diem en aquest blog és el que es veu a simple vista, des del carrer. Segur que revisat el monument més acuradament, per dins i per fóra, tindriem clar que hi ha més danys; constatariem que estem perden un dels vaixells insignia del patrimoni arquitectònic argentoní.

Finalment, l'Ajuntament d'Argentona ha demanat a la Generalitat i a la propietat que endeguin les actuacions necessàries per protegir i conservar aquest monument nacional. . Esperem ara, que tot això serveixi perquè can Puig i Cadafalch deixi de malmetre's i es reconegui, d'una vegada per totes, el valor arquitectònic, social i estratègic que té.