46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 9 d’octubre del 2010

Ja som a la temporada de bolets! Com saber-ne més del nostre territori? Consulteu el blog dels boletaires d'Argentona i Maresme!

Brutal temporada de bolets a tot Catalunya!

Per seguir l'estat actual de la temporada al Maresme, per enviar-nos les vostres fotografies, per saber quan es farà la XVI Mostra de Bolets d'Argentona, teniu una pàgina que no podeu deixar de consultar!

El blog dels boletaires d'Argentona i Maresme! http://argentonabolet.blogspot.com/

No us oblideu la previsió setmanal dels nostres experts!

dijous, 7 d’octubre del 2010

Que passarà a les rieres del Maresme aquest cap de setmana?

Que passarà el cap de setmana si s'acumulen 100 litres de pluja a les rieres del Maresme? Sense plans de manteniment a curt termini, i sense un nou Pla de Rieres que sigui fidel a la situació urbanística actual i a les noves tecnologies de restauració, naturalització i millora (l'actual Pla de Rieres del Maresme és de 1990), podem anar directament a un caos en alguns dels seus trams més sensibles, com el tram final de les rieres de Sant Simó i Argentona a Mataró, la riera d'Arenys, el Torrent Roldós a Cabrils i Vilassar de Mar, entre d'altres de les més de 200 rieres del Maresme.I tot això passa en període de crisis, quan es tan difícil que les administracions actuin, i en època electoral, quan tota aquesta situació pot explotar davant dels que no han fet la feina.
I si aquest cap de setmana al final no plou, la situació de les rieres es perpetuarà i incrementarà en el temps: fins un proper i segur nou episodi de pluges intenses.

dilluns, 4 d’octubre del 2010

Antelope Canyon, Arizona, una riera subterrània dins el dessert

Antelope Canyon es troba a la reserva Navajo d'Arizona, als Estats Units. El Lovers Antelope Canyon es una riera seca subterrania dins el desert, d'uns 15 m de fondària, feta pel pas de les aigües pluvials durant milers d'anys per capes i capes de sorra fossilitzada. Quan la travesses, te tonalitats marrons i ocres, però quan la fotografies observes aquestes magnífiques colorimetries. Quan plou, es molt perillosa, ja que s'inunda ràpidament. L'any 1997 hi van morir una desena de turistes. (Parcs naturals de l'Oest dels Estats Units d'Amèrica.1)