46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 8 d’octubre del 2011

Mes de 30 bosses de misèria (planta invasora) eliminades de la Font Picant d'Argentona

Una trentena de persones han participat aquest dissabte en la Diada de Control de les Plantes Invasores en espais naturals, entre les quals hi havien voluntaris de l'ADF Serra de Marina, ADF Teià i Natura, així com hi ha participat el regidor de territori i sostenibilitat de l'Ajuntament d'Argentona, Pere Mora. En total, s'han recollit 30 bosses de 50 litres cada una de restes de tradescantia o misèria, i 3 metres cúbics de troncs d'ailant, robínia i canyes de la Font Picant i el torrent de Cirers d'Argentona. Tot aquest material, seguint el protocol establert, s'ha portat a la deixalleria per ser compostat, i evitar que es torni a reintroduir a la natura.

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Els titulars de finques i entitats situats al Parc Serralada Litoral no poden accedir a les subvencions que dóna la Diputació de Barcelona per restauració del patrimoni, empreses agroforestals i entitats culturals

Els Parcs Naturals de la demarcació de Barcelona no tenen tots els mateixos beneficis per la seva gent i pel seu territori.

Concretament, la Diputació de Barcelona atorga unes subvencions anuals, que per l'any 2011 va ser de 244.600 €, i que tenen com a finalitat el foment de les explotacions forestals,  les explotacions agrícoles i ramaderes, les empreses de serveis, la millora dels habitatges i la restauració del patrimoni arquitectònic i les activitats de caràcter cívic i cultural dins als Parcs. A aquestes subvencions s'hi acullen els Parcs Naturals gestionats per la Diputació de Barcelona, com el Montseny, el Garraf o el Corredor-Montnegre,i d'altres, on a la pràctica tambe és la Diputació qui els gestiona, com  el Parc Serralada Litoral, no s'hi poden acollir per la pròpia normativa de les subvencions. Per tan, un propietari forestal amb propietats a Argentona i Dosrius, nomès podria demanar ajuts per les finques situades a Dosrius, i no per les argentonines, tot i que les dues estarien dins un Parc Natural, al PEIN, amb les mateixes obligacions i deures de conservació.

Natura ha demanat a l'Ajuntament d'Argentona que gestioni amb la Diputació de Barcelona i els Parcs Naturals que el Parc Serralada Litoral es pugui beneficiar a partir del 2012 de les subvencions esmentades.