46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 23 de gener del 2010

Nuclear? No gràcies!

No volem centrals nuclears, i tampoc cementiris nuclears, ni ha Ascó, ni enlloc de Catalunya i del món. Ascó acull el 24.1.2010 la manifestació No al cementiri nuclear. Els promotors de la marxa raonen:'Si és tan bo com diuen, per què ens el regalen? Si són incapaços de controlar les partícules, què faran amb els residus? Ja en tenim prou de tenir tot allò que no vol ningú!'. Curiós, no, que finalment Espanya vulgui "regalar" alguna cosa a Catalunya?

dijous, 21 de gener del 2010

Que vol aconseguir Natura amb la defensa de can Puig i Cadafalch d'Argentona?

TV3,Televisió Espanyola, Maresme Digital, Catalunya Ràdio, RAC1, Ràdio Argentona, Ràdio Arenys, Ràdio Canet, Ràdio Tiana... s'han interessat per l'estat de Can Puig i Cadafalch d'Argentona, i fins alguns d'aquests mitjans han tingut entrevistes amb la propietat i han pogut accedir a la casa i gravar imatges del seu interior. També ho han publicat el Periodico, el Punt, el Diari Digital Maresme, el Cap Gros, el Tot Mataró, el Mundo, l'ABC... Hem aconseguit, entre tots, que aquest tema estés a l'ull de l'huracà. Quan Natura va decidir defensar l'edifici modernista argentoní, el primer que va fer va ser treballar conjuntament amb altres entitats amb interessos afins, com el Centre d'Estudis Argentonins, i seguidament, cercar el suport de la ciutadania, aconseguit abastament amb els més de 750 persones adherides al grup del facebook en només una setmana, i de les parts que, o bé per ser-ne els propietaris, o bé per tenir la responsabilitat de vetllar per la seva conservació, calia que actuessin amb urgència per evitar la creixent degradació del casal.
En cap moment em volgut, ni volem, anar contra ningú, sinó tot el contrari. Volem anar a favor dels qui, com nosaltres, volen protegir i aconseguir que es mantingui en bon estat l'edifici modernista de can Puig i Cadafalch d'Argentona. Aquest és el nostre objectiu, al qual ens comprometem seguir treballant fins assolir-ho.

diumenge, 17 de gener del 2010

Que passa amb els xipressos de can Puig i Cadafalch?

Segons ens ha arribat a Natura, hi ha l'autorització del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a poder treure el tronc de palmera morta i els dos xipressos que hi ha als jardins de can Puig i Cadafalch d'Argentona. Ja fa temps que demanem que es tregui el tronc de palmera morta, però el que no ens sembla bé és que es vulguin tallar els dos xipressos, els quals, segons diuen, estan malmetent el mur de la finca. Hem observat aquests arbres i tot i que en moments puntuals hagin pogut afectar el mur, hi ha d'altres indicis més significatius, com la manca de manteniment, o fins hi tot algunes bretolades d'adolescents penjant-se a la barana del mur (algunes de les quals es poden trobat en vídeo a la xarxa). Demanem que experts en arbres i arquitectes revisin si són els xipressos els causants dels danys al mur, i que es valori la possibilitat de fer-hi tractaments alternatius, com ara aplicar esporgues puntuals del brancatge més proper al mur i equilibrar-los, assegurar-los i evitar així la seva tala. Sense raonaments tècnics contrastats, no podem causar la pèrdua forçada de més elements del casal modernista argentoní._