46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 17 d’octubre del 2015

Obrim la temporada de Bolets i Boletaires al nostre web especialitzat

L'entitat Natura obra la temporada de bolets al seu bloc Web de Bolets d'Argentona i el Maresme , per tercer any consecutiu, on els nostres experts informen de com va la collita de bolets, on se'n poden trobar, les espècies més importants i altres dades interessants pels boletaires.

L'Ajuntament d'Argentona i Natura es reuneixen per parlar de la poda a la vila

El passat divendres 9 d'octubre, representants de l'entitat Natura es van reunir amb el Sr. Eudald Calvo, Alcalde d'Argentona, i el Sr. Salvador Casas, Regidor d'Espai Públic, per tal de fer-los arribar personalment -com ja s'habia fet anteriorment per correu electrònic- el nostre malestar per haver avançat la poda en un moment desfavorable per les condicions ambientals, i pel tipus de poda aplicada de brocada curta-, i aplicar una poda tan severa abans de disposar d'un Pla de Gestió Sostenible de la Poda que, a parer de la nostra entitat, hauria de definir el tipus de poda aplicar i el planning.

Natura va proposar que la direcció tècnica de la poda anés a càrrec de la Regidoria de Medi Ambient, i no  de la de'Espai Públic i de Serveis, ja que la primera disposa dels coneixements necessaris per portar-la a bon terme.

Casas va insistir en que continuarien podant, d'acord amb els criteris dels tècnics consultats per l'Ajuntaments i d'un informe de l'Universitat de Lleida que no ens van ensenyar, però que es comprometien a dialogar amb Natura com un agent del territori en la preservació del patrimoni; concretament, es van comprometre a fer-nos arribar immediatament el llistat de carrers a podar i el tipus de poda a aplicar -que encara no hem rebut- , i a consultar-nos en el moment de la redacció del Pla de Gestió a la propera primavera.

Finalment, Natura va esmentar que, en cap cas, acceptaria aquest tipus de poda per l'Arbreda Monumental de l'Avinguda Marina, ja que el propi Catàleg i la seva normativa no ho admetien.