46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 31 d’octubre del 2009

Ja tenim blog del viatge a costa Rica 2010

Per anar preparant el viatge, trobareu el blog que anirem fent expressament pel viatge per donar tota la informació sobre com preparar-lo i els espais que visitarem.
El trobareu a www.naturacostarica2010.blogspot.com

dilluns, 26 d’octubre del 2009

Viatge a Costa Rica. Juny 2010


De l'1 al 14 de juny de 2010: us proposem descobrir la selva, els manglars, els volcans i la platja del Carib i el Pacífic, fent un viatge diferent, en llocs sense massa turistes, guiats per naturalistes costaricencs. Que visitarem:

El Parc Nacional de Tortuguero, navegant pels canals, observant una increïble fauna i si tenim sort, les tortugues marines que s’apropen a la costa a desovar.
La Reserva Integral de Gandioca-Manzanillo i Cahuita, les platges i selves marítimes del Carib més autèntic... Crancs de colors, oriols, mones cridaneres...
El Parc Nacional del Volcà Arenal, i les termes del Tabacón.
La Reserva de Boscos Nubosos de Monteverde i Santa Elena, els ponts penjants damunt la selva i la visita de la selva a la nit.
El Parc Nacional del Rincón de la Vieja, amb la descoberta de les fumaroles i les basses de fang bullint del Volcà, i l’observació de les planures centramericanes a Guanacaste.
El Parc Natural de Manuel Antonio i el Parc Natural de Corcovado, tot un dia amb canoes i travesses a la selva tropical, on hi ha la possibilitat de veure ossos peresosos, mones carablanca, titís, cocodrils, ossos formiguers... i banyar-se al Pacífic
Donat que és un viatge de natura i paisatge, i ens interessa que tots els participants tinguin accés directe a les explicacions dels guies i a l’observació del patrimoni, les places són limitades a 20 persones. Podeu fer la reserva o demanar més informació a Natura, naturamaresme@gmail.com, o bé al telèfon 629.04.02.95.

diumenge, 25 d’octubre del 2009

Una caminada saludable i multitudinària!


Més de 150 persones han fet la caminada guiada per Natura a les Cinc Sènies de Mataró, que tancava les activitats saludables organitzades per l'Ajuntament mataroní. Hem caminat per senders agroforestals des de les 9h a les 14h, gent de totes les edats i amb dos objectius bàsics: fer salud i descobrir el patrimoni natural, agrícola i històric d'aquest espai únic, guiats pel David Farell, el Francesc Navarro, l'Oriol Bassa i en Jaume Pera.

I tot gràcies a l'Àrea de Salud Pública de l'Ajuntament de Mataró, als Marxaires de Mataró i a l'Horta Pera de les Cinc Sènies.

Propera cita: el 7 de novembre anem a buscar bolets!


El 7 i 8 de novembre farem la XV Mostra de Bolets d'Argentona, al saló de Pedra de l'Ajuntament Vell d'Argentona. El dissabte 7, a les 7 del matí, a davant de l'Ajuntament Vell, anirem a buscar bolets, i desprès, en tornar al saló de Pedra, els classificarem sota la direcció de Fermí Roca, un dels maresmencs que més sap de bolets. Porteu roba còmoda i cistell!

En acabar, pels que volgueu, esmorzar de pagès pels boletaires us podreu apuntar a la sortida.

Dissabte a la tarda i diumenge al matí, tindreu la mostra de bolets oberta per poder-la visitar gratuïtament. Recordeu que hi haurà activitats per nens i nenes!