46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 31 de juliol del 2010

Èxit de la primera diada en Defensa de can Puig i Cadafalch a Argentona

Més de 150 persones participen a la Diada de Puig i Cadafalch d'Argentona, per evitar que s'enruni la casa d'estiu de l'arquitecte modernista, i per difondre l'obra d'aquest prolífic maresmenc.Els nens i nenes han pintat la xemeneia dibuixada per l'artista argentoní Francesc Navarro, els adults han seguit la visita guiada, des del carrer, de Bernat Calvo i Oriol Bassa, i finalment, qui ha volgut a pugut enganxar el seu manifest personal en defensa de can Puig i Cadafalch al mur de paper kraff negre que els organitzadors havien montat davant el casal.Ara tota a la Generalitat de Catalunya i a la propietat moure peça per evitar que aquest edifici es segueixi enrunant.
Per altra banda, Natura ja ha avançat que hi haurà una segona Diada Puig i Cadafalch a Argentona l'any 2011, i que espera que s'hi incorporin més entitats i ciutadans en defensa del Patrimoni Argentoní.
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2010/08/01/mobilitzacio-contra-lestat-ruinos-casa-destiu-larquitecte-puig-cadafalch/422848.html

dijous, 29 de juliol del 2010

Plou a raig i les rieres en mal estat

(J.B.Natura) Ja ho hem anat dient fa setmanes i mesos, i finalment ha passat;: les rieres del Maresme continuen sense manteniment , i algunes d'elles estan molt i molt malament, amb canyers que tapen tot la secció de pas de les aigües pluvials, ocupació de les seccions establertes per evacuar les aigües pluvials, escombreries... I a data d'avui les actuacions de manteniment han estat mínimes, i l'Agencia Catalana de l'Aigua, l'administració responsable de mantenir i fer mantenir aquestes lleres, continua sense fer la feina. I com a mostra un botó: te un pla aprobat el passat febrer que hores d'ara encara no ha començat seriosament. Podeu consultar-lo al link adjunt.
http://aca-web.gencat.cat/aca/documents/ca/actuacions_prevencio/Actuacions_manteniment_programades_2010.pdf
A més, no tenen cap pla de recuperació i restauració de les rieres i torrents del Maresme, com tampoc arriben subvencions de l'ACA.
Com a mostra de tot això, la riera d'Arenys avui!

dimecres, 28 de juliol del 2010

diumenge, 25 de juliol del 2010

Dos edificis de Puig i Cadafalch en venda!

Si fa uns dies ens informaven que el Casal d'Estiu de l'Arquitecte Modernista Josep Puig i Cadafalch situat a la Plaça de Vendre d'Argentona estava en venda, per 1'5 milions d'euros, aquests dies ha sortit a la Vanguardia que també es ven la Casa de les Punxes, obra del mateix arquitecte, situada a l'Avinguda Diagonal de Barcelona. Us adjuntem la notícia de la Vanguardia.
Colonial vende la "Casa de les Punxes" por 25 millones de euros
Se trata de uno de los edificios modernistas más conocidos de Barcelona, diseñado por el arquitecto modernista Josep Puig i Cadafalch
Barcelona. (EFE).- Inmobiliaria Colonial ha puesto en venta uno de los edificios modernistas más conocidos de Barcelona, la Casa Terrades, conocida popularmente por "la Casa de les Punxes", por un precio de unos 25 millones de euros.

--------------------------------------------------------------------------------
Según informa el diario Expansión, Colonial ya tiene varias ofertas para hacerse con el histórico edificio, especialmente por parte de inversores locales.

La "Casa de las Punxes", conocida así porque las seis torres del edificio están coronadas por conos rematados con agujas, es obra del arquitecto Josep Puig i Cadafalch y está situada en el Eixample barcelonés, en plena Avenida Diagonal y cerca del Paseo de Gracia.

El edificio fue encargado a principios del siglo XX por la familia Terrades y construido en 1905 como vivienda plurifamiliar, para ser reformado en el año 1980.

El inmueble, que en 1975 fue declarado Monumento Histórico Nacional, acoge en la actualidad a una docena de inquilinos que lo utilizan para vivienda u oficinas.