42. Viatge. Els càtars a Occitània, França. 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre de 2021.

43è Viatge. Escòcia. Juny 2021.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dilluns, 10 de març de 2014

Residus industrials i perill d'ensorrament en una fàbrica abandonada a Mataró

El que queda de la fàbrica Gris Centelles SL, antiga Tintes Garcia Marín, ubicada al terme municipal de Mataró, al kilòmetre 1,7 de la carretera d’Argentona, tocant la riera, era una empresa dedicada als tints per la industria tèxtil.

Al 2004, les instal.lacions de Gris Centelles van patir un incendi causat pels productes altament inflamables emmagatzemats en el local. Per aquest incident l’any 2006 la fàbrica va ser declarada com insolvent pel jutjat social de Mataró.

En aquests moments el local està abandonat, en condicions d’esfondrament i a tota la zona hi ha productes químics que van ser abandonats a l’hora del tancament, els quals ara estan contaminant el sòl, l'aire i les aigües subterrànies de la zona. Entre d'altres, hi ha un pou obert, on tot indica que s'hi haurien abocat diversos d'aquests residus, i a més, el robatori de peces metàl.liques de l'estructura i les bretolades estan deconstruint els edificis, sense cap control, amb el perill de que pugui caure i causar danys a les persones que s'hi puguin trobar dins.

Els veïns de l'àmbit i l'entitat Natura demanem a l'Ajuntament de Mataró que actui de forma immediata, obligant al titular del terreny, o bé subsidiàriament, a limitar l'accés a l'espai, procedint a la seva neteja, adequació i retirada a gestor autoritzat dels residus tòxics, i es procedeixi a avaluar l'estat de l'edifici i actuar per evitar l'ensorrament i reduir el risc a les persones.

Fotografies: Bernat Cortés Verdalet.